Overslaan en naar de inhoud gaan

Koopavondpubliek geniet met volle teugen van Vaart 13

Door op vrijdag, 13 december, 2013 - 08:59

Tekst Bianca Kor

KOOPAVOND - Op de koopavond in Veendam worden er in oktober, november en december in vanBeresteyn koopavondoptredens gehouden. Deze keer was het de beurt aan zangduo Vaart 13.

Het duo bestaat uit Jan-Luuk Hillebrands uit Wildervank en Richard de Geus uit Stadskanaal. Twee muzikale enthousiastelingen die beide al enige tijd afzonderlijk van elkaar actief waren in de muziek voordat Vaart 13 in de loop van 2009 werd opgericht. Ze danken de naam Vaart 13 aan het oefenadres Hotel Nieveen waar zij iedere week vol enthousiasme en met veel plezier repeteren.

Ze hebben inmiddels een veelzijdig repertoire opgebouwd met mooie Nederlands- en Engelstalige luisterliedjes, feestmuziek en enkele eigen nummers. Deze nummers worden op geheel eigen wijze gebracht met tweestemmige samenzang.

Dit bleek ook tijdens het koopavondconcert. De eerste nummers waren veelal rustige luisterliedjes in het Nederlands en het Engels. Daarna werden er ook snellere liedjes ten gehore gebracht waar het publiek duidelijk van genoot want er werd hier en daar mee geklapt en mee gezongen. Er werden veel liedjes gezongen van andere artiesten die Jan-Luuk en Richard op hun geheel eigen manier lieten horen. 'Zonder jou' dat o.a. door Paul de Leeuw en Simone Kleinsma is gezongen, is daar een voorbeeld van.

De twee heren hebben al vaker in vanBeresteyn gezongen en het was te merken dat ze zich op hun plek voelen in dit theater. 'Luuk zingt soms nogal hard' grapte Richard. 'Daarom is zijn microfoon zachter gezet'.

Jan-Luuk vertelde: 'Wij zijn al jaren fan van Simon en Garfunkel en we vinden het leuk om liedjes van hen te zingen.