Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanstormend cabarettalent Henry van Loon absurd, melig en droog in vanBeresteyn

Door op zaterdag, 14 december, 2013 - 07:19

CABARET - Cabaretier Henry van Loon doet het goed in de theaters en wordt door vanBeresteyn aangemerkt als een aanstormend cabarettalent. Was het Van Loon zijn eerste show (2011) slechts te doen om het entertainen, in deze voorstelling pakt hij door. Het gaat dan ook over wezenlijke dingen: zijn Generatie Y, materialisme, angst, liefde en lekkere wijven. Aldus vermeldt de aankondiging van Henry. De titel van zijn show luidt Electropis. Electropis ofwel Anticrates Electropis betekent nachtvlinder, maar ook is het een elektrisch soort van urine...?
De woordgrappen en zijn kijk op allerlei onderwerpen vertaalt hij heftig en bovenal erg grappig. Bezoekers aan shows in den lande reageerden als volgt: "Wij hebben vreselijk gelachen. Absurd, melig en droog. Als je dat leuk vindt: gaat ‘m zien!", "Lang geleden dat ik zo hard gelachen heb. Briljante humor van een gestoorde vent. Super!".

De pers over ‘Electropis'
De Volkskrant *** "Met zijn snelheid en zijn grote acteertalent trekt Henry van Loon het publiek een krankzinnig universum binnen" (kop)
Dagblad van het Noorden (Jacques d'Ancona) **** "Eindelijk zien we weer eens een cabaretier die niet lijkt op een vroegere of een aankomende collega."
Theaterkrant.nl **** "Op zijn beste momenten doet zijn zonderlinge kijk op de wereld denken aan Hans Teeuwen."

Zaterdag 21 december in vanBeresteyn
De voorstelling begint om 20.15 uur.
Reserveren kan via www.vanberesteyn.nl of 0598 634566.