Overslaan en naar de inhoud gaan

Volkskerstzang Veendam/Wildervank 2013

Door op donderdag, 12 december, 2013 - 16:27

KERSTZANG - Na het grote succes van de Volkskerstzang in 2012 en de enthousiaste reacties van vele mensen organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank ook dit jaar weer een Volkskerstzang. Het begin van een nieuwe traditie.

De Volkskerstzang is bedoeld om samen bekende kerstliederen te zingen met orgel en trompet: Kerst voor iedereen.

De Volkskerstzang vindt plaats op zondag 22 december a.s. in de Grote Kerk te Wildervank. De ingeslagen weg waarbij zingen met het 100-jarige Walcker-orgel centraal gesteld is wordt voortgezet. Het is een laagdrempelig evenement voor een breed publiek om de boodschap van Kerst te beleven.

Er worden vooral veel bekende kerstliederen samen gezongen, trompettist Tom Vink, solozanger Frits Vugteveen en organist Dirk Swama verlenen muzikale medewerking. Ds. Marien Grashoff neemt de verbindende teksten voor zijn rekening. Verder zorgt Ramon Beekman voor de projectie van beelden met de beamer en de kinderen van de kinderkerk verlenen ook hun medewerking.

De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ruim een uur. De ingang is aan de Raadhuisstraat 8 waar u ook kunt parkeren.

Voor het financiƫle deel zijn fondsen, organisaties, middenstanders en bedrijfsleven uit Veendam/Wildervank bereid gevonden bij te dragen om de Volkskerstzang weer mogelijk te maken.

De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte voor de Volkskerstzang van volgend jaar.

De Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank rekent op een grote opkomst, ook van mensen die minder bij een kerk betrokken zijn maar wel Kerst willen vieren.