Wildervank behaald terechte overwinning tegen Amacitia VMC 1-4

Door op dinsdag, 10 december, 2013 - 09:04

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL
- De zaterdag-elf van vv Wildervank is momenteel niet te stuiten en bijna elke tegenstander is een prooi voor de roodhemden. Deze keer was Amacitia VMC het slachtoffer. De stadjers moesten in eigen huis de eer laten aan Wildervank dat met 4-1 won.

Wildervank moest in de beginfase even zoeken naar het juiste spel. Maar na deze kennismaking kwamen de elite-elf van oefenmeester Pieter Nuus in de juiste ritme. Na 26 minuten ging de doelman van Amacitia in de fout. Hij wilde de bal aan een medespeler geven, maar kennelijk was hij kleurenblind en schoot de bal in de voeten van Wildervank-speler Aielko Folkers. Hij bedacht zich niet en vanaf 25 meter werd het leer heel nauwkeurig over de doelman van VMC geschoten: 0-1.

Wildervank ging de rust in met deze nipte voorsprong. Na de thee probeerden de roodhemden om zo snel mogelijk de score uit te breiden. Dat gebeurde dan ook en in de 60ste minuut waren het de twee superspitsen Be Perdok en Robert Swama die een doorbraak forceerden. En Swama maakte het karwei af: 0-2.

Amacitia krabde zich even achter de oren en dacht waarschijnlijk ‘dit kunnen we onze supporters niet aandoen'.
Via Koop werd het dan toch 1-2. Maar in de 90ste minuut kwam het verlossende doelpunt. Wildervanker Jasper Veld had een goede hoekschop in huis en plaatste ‘de knikker' precies op de kruin van Maikel van Vliet: 1-3. De wedstrijd was al gespeeld maar deze doelpunt was uiteindelijk de bekroning op een goede wedstrijd.

Maar de scheidsrechter van dienst had er nog geen zin in om voor de laatste keer op zijn fluitje te blazen. In blessuretijd (94ste minuut) kwam Wildervank weer tot scoren. Door wederom een hoekschop. Deze keer was het Michel Kampinga die de bal uitstekend inbracht en Be Perdok bepaalde de eindstand op 1-4.

De ploeg van succes-trainer Pieter Nuus staat nu op een mooie derde plaats met de uitkijk naar boven.