Flash Veendam heren 1 wint lastige uitwedstrijd in Emmen

Door op maandag, 9 december, 2013 - 16:38

Tekst Flash

VOLLEYBAL
- Zaterdag 7 december mochten de mannen van Flash/ Veendam het op gaan nemen tegen Emmen 95. Het technisch duo Pot en Doddema konden deze uitwedstrijd niet over een fitte selectie beschikken. Werner Kruid en Alwin Timmer waren vanwege blessures helaas nog niet inzetbaar. Flash begon met de vertrouwde basisopstelling, bestaande uit: Erik Kuperus, Michael Bijl, Thijs Nijeveen, Martijn Kragt, Jaap Wubs, Freddy Pelgrim en Libero Dennis Overhand. Trainer/ coach Jan Pot had zijn mannen op scherp gezet met wat harde woorden, want Emmen 95 is geen gemakkelijke tegenstander. De heren begonnen daardoor messcherp aan de 1e set, waarin direct een kleine voorsprong werd opgebouwd. Deze voorsprong gaven de Veendammers niet meer weg, waardoor de openingsset met de duidelijke cijfers van 25-18 werd gewonnen.

In de 2e set stuurde Pot dezelfde mannen het veld in en werd de goede lijn van de beginfase voortgezet. Er werd goed gevolleybald in een hoog tempo. Breekpunt in de 2e set was de blessure van Erik Kuperus. De spelverdeler ging lichtelijk door zijn enkel, waardoor Flash de draad enigszins kwijt was. Dit resulteerde uiteindelijk in het weggeven van een comfortabele voorsprong en zelfs het verlies van de set met 25-22.

In de 3e set paste trainer Pot één wissel toe door Jaap Wubs te vervangen voor Arnoel Jansen. De mannen werden weer op scherp gezet en begonnen enorm gretig aan het 3e bedrijf. Met name het inbrengen van Jansen pakte zeer goed uit, Jansen liet zien over een ijzersterke blokkering te beschikken. Tevens was de pass weer zuiver waardoor de opgelapte Kuperus zijn aanvallers weer in stelling kon brengen om te scoren. Flash liet deze set zien waarom ze op een duidelijke 2e plaats staan. Op alle fronten werd Emmen 95 afgetroefd en dit resulteerde in een simpele 25-17 setwinst voor ploeg uit de Parkstad. Hiermee was het verzet van de Emmenaren gebroken en door de 4e set eveneens zakelijk te winnen keerde Flash met een keurige 3-1 overwinning huiswaarts.

Zaterdag 14 december om 18.00 uur spelen de manschappen van Pot en Doddema hun laatste wedstrijd van het jaar 2013 tegen Memesa. Iedereen is van harte welkom om de mannen aan te gaan moedigen in de Parkstadhal te Veendam.