Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderdagverblijf Bamba bakt kniepertjes voor de Voedselbank

Door op maandag, 9 december, 2013 - 11:58

KNIEPERTJES - Kinderdagverblijf Bamba is al enige weken bezig zoveel mogelijk houdbare voeding in te zamelen voor gezinnen die noodgedwongen gebruik maken van de Voedselbank. Dit is dit jaar harder nodig dan ooit. Het kinderdagverblijf heeft dit jaar gekozen voor een goed doel "dicht bij huis" omdat dit begrijpelijk en visueel is voor de kinderen.

Er zijn veel gezinnen die op dit moment gebruik moeten maken, van de Voedselbank omdat er thuis niet altijd genoeg geld is voor eten. "Wij vinden het fantastisch dat wij hier ook een bijdrage aan kunnen leveren en "onze" kinderen daadwerkelijk de producten kunnen zien die naar de voedselbank gaan", aldus Monique Bergsma en Gieneke Schomaker van Bamba. "Dat is namelijk ons doel, we gaan geen kniepertjes verkopen, want geld is voor de meeste kinderen iets heel vaags. Wij gaan daarom zakjes kniepertjes ruilen tegen voor kinderen zichtbare producten. Op deze manier wordt het voor hen meer tastbaar en zichtbaar.

Er staan bij Bamba producten en die gaan naar mensen die niet zoveel geld hebben om boodschappen te kopen. We hopen de totale opbrengst dan ook samen met een aantal peuters aan te kunnen bieden bij de Voedselbank, zodat de kinderen ook kunnen zien waar het heen gaat." Deze week is door een aantal enthousiaste ouders enkele avonden hard gewerkt om de kniepertjes te bakken.

De bedoeling is om zakjes kniepertjes te ruilen tegen bij voorkeur kindgerelateerde producten zoals potjes Olvarit, Liga, babydoekjes, babyzeep, diksap etc. Niet kindgerelateerde houdbare producten zoals ingeblikte producten mogen natuurlijk ook.