Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 (zon) pakt punt bij koploper

Door op maandag, 9 december, 2013 - 11:21

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Na een moeizame start lijkt Veendam 1894 (zon) zich aardig te herpakken. Uit de laatste vijf wedstrijden werden elf punten gehaald en de laatste nederlaag dateert alweer van 27 oktober jl., toen Raptim met 2-3 te sterk was aan De Langeleegte.

Afgelopen zondag stond er een ware testcase op het programma voor de mannen trainer/coach Patrick Beek. Er moest namelijk een bezoek worden gebracht aan koploper SVV'04, een ploeg die dit seizoen nog niet heeft verloren en gemiddeld zo'n drie doelpunten per wedstrijd weet te scoren.

Maar ook tegen deze kampioenskandidaat liet Veendam 1894 zien dat er een behoorlijke progressie is geboekt de afgelopen weken. De wedstrijd eindigde in 0-0 en er had misschien nog wel meer ingezeten. De Veendammers waren over de gehele wedstrijd genomen zeker niet de mindere en waren enkele keren erg dichtbij een treffer.

Daarentegen moet gezegd worden dat de thuisploeg uit Schoonebeek ook enkele keren gevaarlijk opdook voor het doel van Rob Olijve, maar de Veendam-goalie kwam keer op keer als winnaar uit strijd.

Kort samengevat: een puntendeling waar helemaal niets op af te dingen valt en die vertrouwen geeft voor het verdere verloop van deze competitie. En dat zal nodig zijn want de meeste ploegen doen weinig voor elkaar onder, waardoor het in deze klasse tot het einde spannend zal blijven. Momenteel bezetten de Veendammer een 9e plek in de 3e klasse D.

Komende zondag staat er een heuse kraker op het programma. Dan neemt Veendam 1894 het aan de eigen Langeleegte op tegen buurman Wildervank.