Overslaan en naar de inhoud gaan

Najaarscompetitie Tafeltennis senioren Noord 3de klasse.

Door op maandag, 9 december, 2013 - 08:10

Teskt Michael Gielen (met hulp van Stef, Nico en Nico)

TAFELTENNIS
- Deelnemers: Argus 5, DTTC '78 3, Rotak 2, Meteoor 2 (Nico Ahuis sr., Stef Velt, Nico Ahuis jr. en Michael Gielen), Midstars 5 en Tornado '74 2

Inzet natuurlijk het kampioensschap en promotie naar de 2de klasse. 1 keer eerder lukte dit team van Meteoor om dit te bereiken, maar de concurrentie is zwaarder geworden in de loop van de jaren.

Rotak is ook erg gebrand op deze promotie en hebben het tot het eind spannend gemaakt. De tweede wedstrijd komt Meteoor op voorsprong door van Rotak met 6-4 te winnen. De derde wedstrijd komen ze weer gelijk. Vanaf de vierde tot de zevende wedstrijd leiden zij de competitie en zijn niet van plan die voorsprong meer uit handen te geven. Zelfs de tweede overwinning van Meteoor op Rotak, die met wederom 6-4 wordt gewonnen, brengt Meteoor nog niet aan de kop. Het scheelt 1 punt. Deze wordt in de 8ste wedstrijd omgebogen door Meteoor. 1 punt nu voor en die wordt niet meer uit handen gegeven. Met een mooie 10-0 wordt deze uitgebreid naar 3 punten voor en er is nog 1 wedstrijd te spelen. Meteoor begint op dinsdag en wint 6-4 van DTTC. Nico jr. heeft tot dan toe alle wedstrijden nog gewonnen. Hier verliest hij zijn enige punt. Hij eindigt uiteindelijk met 23 van de 24 wedstrijden gewonnen. Een formidabele prestatie. Ook belangrijk dat de combinatie Nico jr. en Michael een ongeslagen status behield in de dubbels. Rotak zal met 10-0 moeten winnen om voorbij te komen. Dat lukt niet, want ik de 9de wedstrijd scoort Tornado het verlossende punt voor Meteoor. Kampione, zoals Stef dat zo mooi kan zeggen. Een etentje bij onze favoriete chinees Golden Dynasty op de Beneden Oosterdiep, waarin de bijzonderheden nog eens de revue mogen passeren: Konden het niet laten om onze tegenstanders wat zout in de wonden te strooien. Met name Rob van Rotak, die wel heel veel van tafeltennis weet, maar nog steeds niet goed kan serveren, mocht van ons zijn .....wel voor de bal houden, zoals hij vergeefs aankondigde. Het heeft hem niet geholpen. Het enige knappe aan hem is dat hij mister gentleman van Meteoor 1, Aike Broesder, ooit kwaad heeft gekregen. Is nog nooit iemand voor hem gelukt en zal ook denk ik niemand na hem ooit lukken! Ons eerste team is helaas gedegradeerd naar ook de 2de klasse. Dat wordt bij Meteoor gezonde spanning en rivaliteit. Op naar een hoger niveau!

Minpuntjes zijn er altijd en wil ik hier nog wel even melden. Ten eerste is het de gemeente gelukt om in te breken op het competitieprogramma door wederom op een speelavond de konijnenbeurs te organiseren. Onze tegenstanders zijn zonder te spelen weer naar huis moeten gaan, want er stonden wel erg veel kooien op de vloer. Vorig jaar kregen we nog excuses voor dit misverstand, maar tot nu toe nog niks gehoord.

Ook is de zaal niet meer verwarmd lijkt het en bibbert iedereen als hij aan de kant wacht voor de volgende wedstrijd. Mag wel een graadje op 8 warmer, zeker in de winter.

Op naar het volgend jaar.