Tumultuese wedstrijd tussen Wildervank en Twedo Twee spelers van Twedo van het veld gestuurd

Door op maandag, 9 december, 2013 - 08:41

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Na drie verliespartijen en een gelijkspel werd het voor derdeklasser Wildervank weer eens tijd voor een overwinning. En dat moest dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Twedo. Maar de supporters van Wildervank kwamen van een ‘koude kermis' thuis want hun ploeg verloor in een tumultuese wedstrijd met 3-1 van de Nieuw-Amsterdammers. In de tweede helft moesten de gasten met negen man verder omdat de scheidsrechter twee spelers van Twedo naar de kleedkamer zond. Zodoende moesten bezoekers vanaf de 80ste minuut met 9 spelers verder.

Wildervank begon slecht aan de wedstrijd en dat is meestal niet zo'n goed uitgangspunt. Al had Yannick van der Wal nog een grote mogelijkheid om na vier minuten spelen zijn ploeg op voorsprong te zetten. Maar hij had zijn schoenen niet in de goede richting staan. Ook Twedo ‘rammelde' en die fase nog aan de ‘deur' van Wildervank om de openingsgoal te scoren. Toch was het Twedo die in de 16e minuut de 0-1 op het bord bracht. Een combinatie tussen M. Rabbers en B Kamst in de ‘zestien' tikte laatstgenoemde beheerst in: 0-1.

En deze stand was verdiend voor de Drenten aangezien zijn gedrevender speelden en meer in balbezit waren dan Wildervank. Maar in de 29ste minuut ontstond er een curieus doelpunt voor Twedo. Na een half uur spelen floot de scheidsrechter voor een vrije trap, een paar meter vanaf het strafschopgebied. Er volgde een situatie vanuit het oogpunt van doelman Bakker van Wildervank. Bakker liep op dat moment even naar rechts, hoogstwaarschijnlijk om zijn mede spelers op de plaats te zetten. Op dat moment nam een speler van Twedo de vrije trap en het leer ‘zeilde' in de linkerbovenhoek van de doelman: 0-2.

En in de laatste vijf minuten van de eerste helft ging Sander Boer een één-tweetje aan met een medespeler en kwam oog en oog met doelman Bakker van Wildervank te staan maar hij redde op fraaie wijze. Na de hervatting moest Wildervank dus aan de bak. Een combinatie tussen Michael Sypré en Marcel Gelderloos maar de bal ging in ‘vliegende' vaart langs het vijandelijk doel. En een paar minuten later werd Twedo-speler Raymon Manting van het veld gestuurd door de arbiter. Omdat hij Stefan Zuidema aan de zijlijn onderuit ‘schoffelde'.

Het spelpeil wat beide ploegen etaleerden op het ‘heilig gras' van Wildervank was alamerend. Maar de inzet om er wat goeds van te maken was er wel maar kwam er niet uit. En de toeschouwers mopperden bij het leven. In de 53ste minuut veerde het aanwezige publiek op toen Supré een kopbal van zijn hoofd liet vertrekken maar Twedo doelman Rick Manting was paraat. Na een half uur werd Wildervank bijna op een grotere achterstand gezet toen B. Kamst bijna scoorde. Maar vlot daarna volgde de ‘anschlusstor' door Peter Mans van Wildervank: 1-2.

In de 80ste minuut ging er weer een speler van Twedo door ‘het lint'. B. Kamst mocht ook van de scheidsrechter vertrekken voor een zware overtreding. En ze moesten met 9 spelers verder. Wildervank trapte nog één keer de ‘gasplank'goed in om op gelijke hoogte te komen. Maar deze ‘alles of niets' poging zorgde ook voor gevaar in de eigen gelederen. En dat gebeurde dan ook. M. Rabbers zorgde via een uitval voor de derde goal. Eindstand Wildervank -Twedo dus: 1-3.