Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Bogdike winnaar Helden om de Hoek de lokale vrijwilligersprijzen Veendam

Door op zaterdag, 7 december, 2013 - 17:32

HELDEN - Zaterdag werden in Hotel Parkzicht 300 vrijwilligers in de watten gelegd tijdens Vrijwilligers Bedankt!!. Voor het gezelschap stond een lekkere lunch klaar, geserveerd door het college, raadsleden, medewerkers van de gemeente, Compaen en de Rabobank. Voor de nieuwe burgemeester een eerste kennismaking met de vrijwiligers.

De organisatie (de gemeente Veendam, Rabobank en Compaen) heeft nogal wat vrijwilligers moeten teleurstellen. In Veendam zijn immers meer vrijwilligers actief, dan er nu kaarten (300) waren. Voor 2014 staat dit bij de partijen op de agenda, zodat meer mensen kunnen meedoen.

De muziek werd verzorgd door de band Veendam, met zanger Bert Bos, drummer Willem de Vries en de gitaristen Henk Schaart en Kor Postema. Voor deze gelegenheid is een Vrijwilligerslied geschreven, die uit volle borst werd meegezongen.

Pieta Loots kroop weer in de huid van haar alter ego Corrie van Gorp.

Na de lunch reikte de jury onder voorzitterschap van wethouder Klaas Steenhuis en locatiemanagers Dick Ploeger van de Rabobank Veendam de jaarlijkse vrijwiligersprijzen uit.

De aanmoedingsprijs (250 euro) ging naar de Netwerkvrijwilligers van Humanitas. De derde prijs (500 euro) was voor Mo(o)i (ook onderdeel van Humanitas) en de tweede prijs voor Web in de Wijk (750 euro).

De hoofdprijs, een bedrag van 1250 euro, ging dit jaar naar Stichting Bogdike. Tijdens de uitreiking in 2012 ontving deze stichting, die zich inzet om met muziek en culturule evenementen meer 'reuring' in het Veendamer winkelcentrum te brengen, al de aanmoedingsprijs. Nu dus de hoofdprijs. Een mooie opsteker voor deze stichting die voor 2014 wederom voor nog meer spektakel zal zorgen in het centrum.


Voor meer foto's, zie Gesinus Hemmes zijn fotoalbum