Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstinzamelingsactie Voedselbank Veendam-Menterwolde

Door op zaterdag, 7 december, 2013 - 12:52

VOEDSELBANK - Voor het zesde jaar op rij doet de Stichting Voedselbank Veendam-Menterwolde ook dit jaar weer een dringend beroep op de inwoners van Veendam en Menterwolde deze feestdagen de allerarmsten niet te vergeten.

Het is dit jaar harder nodig dan ooit! Al weken kampen de noordelijke voedselbanken met een ernstig voedseltekort. Ondanks alle hulp van ondernemers en kerken blijft de aanvoer van houdbare producten achter.

Iedere week is het weer een kunst om een fatsoenlijk pakket voor de cliënten klaar te maken. Niet alleen is er veel minder aanvoer; ook het aantal cliënten blijft ieder jaar maar toenemen. Inmiddels maakt de stichting wekelijks ruim 225 voedselpakketten en worden ruim 500 volwassen- en kindermonden gevoed, aldus Dick Hellwich en Trijnie Klooster van de Voedselbank Veendam-Menterwolde.

Inwoners die mee willen helpen deze kerstactie tot een succes te maken kunnen vanaf vrijdag 6 december tot en met vrijdag 20 december voedsel inleveren aan de Galjootstraat 33 te Veendam.

Het busje van de Voedselbank rijdt dagelijks van 12.00 uur tot 14.00 uur rond om voedsel bij diegenen op te halen die niet in staat zijn voedsel te brengen. Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u bellen met de Voedselbank, telefoonnummer 06-40069038.