Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierhonderd judoka's op de mat in Veendam

Door op zaterdag, 7 december, 2013 - 16:12

JUDO - Maar liefst vierhonderd judoka's van zo'n vijftig judoclubs uit heel Nederland en Duitsland strijden zaterdag 14 december voor een ereplaats op het Plusine Internationaal Veendammer Judokampioenschap in de Parkstadhal te Veendam. Het is alweer de zesde editie van dit sterk bezette en tevens sfeervolle toernooi. De judoka's zijn ingedeeld in poules op leeftijd en gewichtsklasse, verdeeld over vier blokken. Blok 1 start om 9.00 uur en tegen vijven worden de laatste prijswinnaars gehuldigd.

Behalve voor individuele prijzen wordt op het toernooi gestreden om de Paul Siekmanbokaal voor best presterende judoclub. Deze prijs werd door de organiserende Judoschool Veendam voor het laatst in 2011 gewonnen. Trainers Marcel Joling en Martin Welles zijn er zeer op gebrand om deze prijs opnieuw in de wacht te slepen. Welles, die tevens de talententrainingen voor judoka's op Scholengemeenschap Winkler Prins verzorgt, weet het zeker: "Onze judoka's hebben dit seizoen enorme vooruitgang geboekt en ik ben ervan overtuigd dat al hun trainingsarbeid ook aanstaande zaterdag zal worden uitbetaald in prijzen."

Naast het grote aantal judoka's zetten veertig vrijwilligers, dertig scheidsrechters en vier EHBO'ers zich in om het toernooi succesvol te laten verlopen. Naar schatting duizend familieleden en andere judoliefhebbers zullen, verspreid over de dag, de verrichtingen van de sporters in de Parkstadhal komen aanschouwen.