Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangrijpend drama What Maisie Knew in het Filmhuis

Door op maandag, 9 december, 2013 - 22:30

FILMHUIS - Aangrijpend drama What Maisie Knew draait op maandag 16 december bij het Filmhuis. Hoofdpersoon in de film is de 7-jarige Maisie. Haar ouders, rockster Julianne Moore en kunsthandelaar Steve Coogan, zijn gescheiden, maar ze blijven ruziën omdat zij degene is die hen nog met elkaar verbindt. Ze is te jong om te beslissen over een omgangsregeling, maar oud genoeg om de strijd rond haar voogdij in zich op te nemen.

Als haar vader Maisie meevraagt voor een kopje koffie, ontgaat het haar dat het misschien een beetje vreemd is om een meisje van haar leeftijd koffie voor te schotelen, en dat hij daarmee zijn eigen behoeften waarschijnlijk onbewust boven de hare plaatst. Wel weet ze verdomd goed dat haar moeder er niet bij mag zijn, en hoe rot zoiets is.

Met What Maisie Knew verfilmde het Amerikaanse regisseursduo Scott McGehee en David Siegel de gelijknamige roman van Henry James uit 1897, maar dat het bronmateriaal ruim een eeuw geleden werd geschreven valt nergens uit af te leiden. Integendeel, dit is ontegenzeggelijk een verhaal van nu, met zijn vechtscheiding, onder werkdruk en maatschappelijke ambitie bezwijkende ouders - en kind van de rekening.

Aanvang van de film in vanBeresteyn is 20.00 uur.