Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinterklaas op bezoek bij De Butte

Door op donderdag, 5 december, 2013 - 21:00

SINTERKLAASFEEST - Donderdag 5 december omstreeks 08.30 uur kwam de Sint en zijn Pieten aan bij o.d.b.s. De Butte in Borgercompagnie.

De Sint werd in een ME bus door de ME (Mobiele Eenheid) gebracht. Een van de pieten was nog geboeid en werd onder politiebegeleiding op het schoolplein gebracht, waar de kinderen op Sinterklaas stonden te wachten. Het was de vervoerspiet en hij had te hard gereden en ook ingehaald (zelf hield hij het op voorbij rijden). Maar de kinderen laten wachten was ook geen optie.

De kinderen vonden dit natuurlijk zeer interessant. Op het schoolplein werd een welkomstlied gezongen, terwijl Sinterklaas werd uitgenodigd om mee naar binnen te gaan.

In de centrale hal van de school werden de kinderen in de gelegenheid gesteld persoonlijk met de Sint een gesprekje te voeren.

Daarna bezocht de Sint de gecombineerde groepen 1 en 2. Daarna de groepen 3, 4 en 5. En vervolgens de combigroepen 6 en 7. Er zitten in totaal 26 kinderen op de o.d.b.s De Butte. De Sint had over ieder kind wel een verhaal te vertellen.

In de pauze werd er gezamenlijk iets gedronken en gegeten. En de kinderen werden rijkelijk voorzien van pepernoten.

Tot slot werden er in de gymzaal demonstraties gegeven, terwijl de Sint en zijn pieten hun spieren ook los konden maken.

Bij vertrek van de Sint met zijn pieten werden ze uitgezongen. Buiten hield Sinterklaas zijn mijter stevig vast en wapperde zijn rode mantel in de aanwakkerende harde wind. Een voorbode van wat later de "Sinterklaasstorm" genoemd werd.


Fotoalbum: 
JM Fotografie
Henk Drenth