Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdubbeling N33 op de helft

Door op woensdag, 4 december, 2013 - 15:42

N33 - De verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek verloopt voorspoedig. De werkzaamheden zijn al op de helft. In de afgelopen maanden is er over de hele 40 kilometer hard gewerkt, het meest intensief bij de knooppunten Assen en Zuidbroek. Zo werkt Rijkswaterstaat komend weekend aan het omzetten van het verkeer naar de nieuw gebouwde rijbaan van de N33 tussen Assen en Gieten. Vanaf maandag 9 december rijdt al het verkeer daar in twee richtingen over de nieuwe baan.

Om de verdubbeling te realiseren is de nieuwe rijbaan gebouwd naast de bestaande weg. Nadat het verkeer is omgezet naar de nieuwe rijbaan, start Rijkswaterstaat met het verbouwen van de bestaande weg. Volgend jaar wordt op de nieuwe rijbaan nog geluidsdempende ZOAB gelegd. Daarnaast is ook de verbindingslus van Veendam naar Duitsland op knoopppunt Zuidbroek sinds maandag 2 december in gebruik.

Weekendafsluiting N33 Assen - Gieten
In verband met het omzetten van de rijbaan is de N33 tussen Assen en Gieten komend weekend afgesloten. Van vrijdag 6 december 19.00 uur tot maandag 9 december 06.00 uur is de weg in beide richtingen dicht voor alle verkeer. Het verkeer wordt door middel van gele borden omgeleid via de Ring Groningen (A28-A7) of via de N34. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Bij sneeuw kan de aannemer de verkeersmaatregelen voor de weekendafsluiting niet uitzetten. In dat geval schuiven de werkzaamheden en de wegafsluiting op naar het volgende weekend van vrijdag 13 tot en met maandag 16 december.

Verdubbeling N33 Assen - Zuidbroek
Rijkswaterstaat gaat, in samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten, de N33 tussen Assen en Zuidbroek verdubbelen. Dit gebeurt om de veiligheid en de doorstroming te verbeteren en de bereikbaarheid van de regio te vergroten.