Overslaan en naar de inhoud gaan

De Bende speelt: een grof sandaal Een coproductie van NNT en De Bende

Door op woensdag, 4 december, 2013 - 13:25

GROF SANDAAL - Op zondag 8 december 2013 om 15:00 uur vindt in Cultureel Centrum Van Beresteyn in Veendam de perspremière plaats van De Bende speelt: een grof sandaal . Voor deze gloednieuwe familievoorstelling slaan het Noord Nederlands Toneel (NNT) en De Bende voor het eerst de handen ineen. Met de regie van deze coproductie maakt Titus Muizelaar zijn NNT-debuut. De Bende speelt: een grof sandaal is in december 2013 en januari 2014 te zien in diverse theaters en zalen in Noord-Nederland.

Familievoorstelling Lang geleden (nu) in een ver en vreemd land (hier) leefden een schoenlapper en zijn vrouw. In een piepklein winkeltje, anderhalve meter onder de grond. Ze waren gelukkig. Ze hadden hun schoenen, hun klanten en ze hadden elkaar. Totdat op zekere dag de schoenlapper bezoek kreeg van een toverfee. Hij mocht een wens doen. Zijn wens kwam uit, maar vanaf dat moment was het ook gedaan met de rust van de schoenlapper en zijn vrouw. Met onderkoelde Groningse humor, grote theatrale effecten en swingende muziek is De Bende speelt: een grof sandaal een hilarische familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108.
De Bende en het NNT Na vijf jaar als cabaretduo Pé Daalemmer & Rooie Rinus begonnen Peter de Haan en Frank den Hollander in 1988 samen met Alina Kiers het gezelschap ‘De Bende van Baflo Bill'. Sindsdien heeft De Bende in Noord-Nederland onder verschillende andere namen een enorme staat van dienst opgebouwd. Deze keer wordt de groep aangevuld met Albert Secuur, die al vaker speelde in NNT-producties, maar vooral bekend werd door de televisieserie Boven Wotter. Het NNT hecht veel waarde aan samenwerking met partners uit de regio. De coproductie De Bende speelt: een grof sandaal zal aan beide kanten ongetwijfeld leiden tot een onverwachte en onorthodoxe benadering en daarmee vernieuwing van het begrip familievoorstelling.

Speeldata:
Vr 6 december t/m zo 8 december
vanBeresteyn Veendam

Wo 18 december t/m do 19 december
Theater 't Kielzog Hoogezand

Za 21 december
Theater De Muzeval Emmen

Zo 22 december
Theater de Nieuwe Kolk Assen

Do 26 december t/m zo 29 december
Stadsschouwburg Groningen

Za 4 januari t/m zo 5 januari
Theater de Molenberg Delfzijl

Wo 8 januari t/m vr 10 januari
Theater Geert Teis Stadskanaal

Wo 15 januari
Theater de Tamboer Hoogeveen

Credits
Tekst: Jan Veldman
Regie: Titus Muizelaar
Spel: Peter de Haan, Frank den Hollander, Alina Kiers, Albert Secuur, Jan Veldman, Remko Wind (musicus)
Decor: Louise Caspers
Kostuums: Aafje Horst
Licht: Hans Boven
Geluid: Rolf Schreuder