Sterk Wildervank troeft Potetos af

Door op dinsdag, 3 december, 2013 - 07:22

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Wildervank (zat) deed afgelopen weekend goede zaken door Potetos in eigen huis met 4-2 te verslaan. Door de overwinning staan de mannen van oefenmeester Pieter Nuus op een gedeelde derde plek in de vijfde klasse. Samen met Oosterparkers hebben ze 23 punten. Lijstaanvoerder is HS'88 met 28 punten en GRC staat op de vierde plaats met 24 punten. Het was volgens oefenmeester Pieter Nuus een matige wedstrijd maar zijn ploeg pakte wel de winst. En dat tekent de klasse van het team om ook mindere wedstrijden naar hun hand te zetten. Doelman Shane Swama kreeg keepte een sterke wedstrijd en kreeg van zijn trainer een eervolle vermelding.

Wildervank voerde in Groningen de boventoon en dat bleek al in de zevende minuut toen Be Perdok zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Een verre uittrap van de doelman van Wildervank bereikte Perdok en die wist hier wel raad mee, al had hij wel de medewerking nodig van de Potetos-doelman die een verkeerde inschattingsfout maakte: 0-1. ‘De eerste klap was dus een daalder waard'.

Wildervank bleef druk houden op de helft van de tegenstander. En deze strijdwijze mondde uit in een treffer. In de elfde minuut was het doelman Shane Swama, die maatje Robert Swama bediende en hij maakte geen fout, door de stand uit te breiden tot een tweede treffer. De bezoekers hadden de smaak van het scoren te pakken. Robert Swama mocht een hoekschop nemen en de bal daalde keurig neer op het hoofd van Stefan Wijngaard, die prima inkopte en de stand naar 0/3 kopte.

Na deze doelpuntrijke periode verzwakte Wildervank een beetje en de onnauwkeurigheid bij balbezit begon een rol te spelen. Het was dat ook Potetos die dat snel door had omdat bij Wildervank de scherpe kantjes er een beetje afwaren. En in de 22ste minuut waren het de Stadjers die 1/3 op het bord zetten. Maar de roodhemden uit Wildervank lieten zich niet ´kisten´ en pakten de zaker energieker aan.

In de 25ste minuut was het dus weer ´bingo´. Een voorzet van Martijn Beekman bereikte Bart Folkers die het leer prima intikte. Het werd 1/4. Daarna kreeg Wildervank de greep op de wedstrijd niet terug en bleef ongeconcentreerd voetballen. Maar in de 45ste minuut vond er een curieus moment plaats.
Op slag van rust mocht Wildervank ingooien.

Maar in Wildervank haar optiek dachten ze dat de scheidsrechter de bal wilde hebben om voor rust te fluiten. Maar helaas dat was niet zo. De scheidsrechter liet doorspelen. De spits van Potetos onderschepte de bal en werd ten val gebracht in de ´zestien´ van Wildervank. De scheidsrechter floot voor een strafschop en de spits van Potetos onderschepte de bal en werd ten val gebracht in het strafschopgebied van Wildervank.

De arbiter floot en wees naar de stip en het werd 2/4. In de tweede helft kwam er meer druk van Potetos. Maar Wildervank bleef scherp voetballen en hield het doel schoon.