Veendam 1894 (zon) legt ZBC over de knie

Door op maandag, 2 december, 2013 - 16:15

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - De zondag-voetballers van Veendam 1894 zijn aan een opmerkelijke opmars bezig in de 3e klasse D. Enkele weken geleden was de ploeg van trainer/coach Patrick Beek nog hekkensluiter, maar na de 2-1 overwinning van afgelopen zondag op ZBC zijn de Veendammers terug te vinden op een keurige 8e plaatst. Na overwinningen op Valthermond en FC Ter Apel'96 betekende dit alweer de 3e zege op rij voor Veendam 1894. In de beginfase leek het er niet op dat ZBC aan de zegekar gebonden zal worden door de Veendammers. Daarvoor speelde de thuisploeg te slordig en waren de gasten uit Zweeloo te gevaarlijk. Deze moeizame beginfase resulteerde uiteindelijk in de 0-1 via Wilfred Kuipers. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Veendam 1894 beter in de wedstrijd en via uitblinker Leon Zijlstra werd het nog voor rust 1-1.

In de tweede helft was er maar één ploeg die recht had op de overwinning en dat was Veendam 1894. Met veel strijd, passie en goed voetbal kwam ZBC er niet meer aan te pas en was het wachten op een doelpunt. Het enige verwijt dat de geelzwarten zichzelf kunnen maken is het niet vroegtijdig beslissen van de wedstrijd. Pas in de 85e minuut volgde de beloning via de winnende treffer van Arnoud Bentum. De Veendammer alleskunner gleed de bal binnen na een uitstekende actie van de bij vlagen ongrijpbare Leon Zijlstra. De ontlading die volgde was enorm en de overwinning meer dan verdiend. Ondanks het feit dat Veendam 1894 is gestegen naar de 8e plaats is enige nuance wel op zijn plaatst, want het verschil tussen de nummer 6 en nummer 13 is slechts 3 punten in deze razend spannende klasse. Komende zondag een mooie testcase voor de mannen van Beek als er bezoek gebracht moet worden aan koploper SVV'04.