Veendam 1894 (zat) pakt punt bij koploper

Door op maandag, 2 december, 2013 - 16:14

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft de wrange nasmaak van de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen Neptunia enigszins kunnen wegspoelen. Het bezoek aan koploper Godlinze leverde namelijk een 1-1 gelijkspel op. Gezien het scoreverloop een zuur gelijkspel voor de Veendammers, want de thuisploeg kwam pas in de 88e minuut op gelijke hoogte. Op basis van de gehele wedstrijd een terechte afspiegeling van het krachtverhouding. Godlinze had namelijk voortdurend een veldoverwicht en Veendam 1894 was over de gehele wedstrijd genomen daarentegen even gevaarlijk. Met name in de eerste helft zaten de Veendammers goed in de wedstrijd en doken ze enkele keren gevaarlijk op voor de Godlinze-doelman. Uiteindelijk leverde dit gevaar de openingstreffer op van Harrie Hulsing. Daarna kreeg diezelfde Hulsing nog een kans op 0-2, maar dit keer stond de keeper zijn mannetje. Godlinze probeerde wel de gelijkmaker te forceren zonder dat deze dadendracht echt grote kansen opleverde.

In de tweede helft hadden de gastheren verreweg het meeste balbezit, maar ook u nu ontbrak het aan de finesse om de defensie van Veendam 1894 echt aan het wankelen te brengen. Uiteindelijke was het een scrimmage die enkele minuten voor de tijd beide ploegen in evenwicht bracht. Bobbie de Vries gaf het laatste tikje namens de groenhemden en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. Achteraf overheerste eerst de teleurstelling voor de late gelijkmaker en het feit dat Zuidhorn de Veendammers is gepasseerd op de ranglijst. Daarna maakte deze teleurstelling deels ruimte voor tevredenheid vanwege het feit dat tegen de koploper gelijke tred werd gehouden. Komende zaterdag komt GVAV Rapiditas naar de Langeleegte en is een overwinning noodzakelijk voor handhaving in de subtop.