Publiek CEC en Wildervank kreeg een 'gebakje zonder slagroom'

Door op maandag, 2 december, 2013 - 07:57

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Derdeklasser Vv Wildervank kon in het uitduel tegen CEC (Compas Emmererfscheidenveen Combinatie) niet overtuigen en moest met een dubbelblanke stand (0-0) de thuisreis aanvaarden. En dit is niet zo'n gunstig resultaat aangezien het bij een overwinning florisanter had uit gezien en een plek bij de top-2 is nu verder weg dan ooit. Met een wedstrijd meer gespeeld (12 duels) dan de achtervolgers - die allemaal op 11 wedstrijden staan - staat de ploeg van oefenmeester Lesmond Prinsen op derde plaats. Met de ‘hete adem' van de concurrentie dus in de nek.

Volgens Prinsen was de eerste helft nog om aan te zien. Hij vertelde mij dat er aan de buitenkanten diverse spelers van zijn ploeg voor gevaar zorgden. Maar daar had ik niks van gezien, laat ik er dan maar vanuit gaan dat hij er voor door geleerd heeft en ik niet. Na de thee was het kijkspel spannender maar niet dat beide ploegen uitblonken in ‘hoge school'voetbal. Het publiek dat mondjesmaat kwam opdagen voor dit duel kreeg ‘een gebakje zonder slagroom'.

Wildervank ging furieus van start in de eerste helft. Maar daarna daalde het spel zienderogen. Na 17 minuten spelen was het Nick Veenstra van CEC die doelman Bakker van dichtbij niet kon verschalken. Maar meer dan een hoekschop zat er voor de thuisclub niet in. Daarna werd Wildervank ‘wakker' Een hoekschop van Kevin Gelling vond een Wildervank-speler in zijn ‘vuurpijl' kon doelman springer nog maar net weg ‘boksen'. Een domper voor Wildervank was de gele kaart van Stefan Mulder en dat betekent dat hij er bij de volgende wedstrijd niet bij is. En dat was na een half uur spelen.

De drie-mans voorhoede van de bezoekers - Kevin Gelling, Stefan Mulder en Peter Mans kwam in deze fase niet in het stuk voor. Omdat ze te weinig aanvoer kregen vanuit het middenveld. Toch veerden de supporters van Wildervank omhoog van hun stoel. Een vrije trap van Gelling bereikte Colin Steenge en hij kopte van dichtbij over het doel van CEC.

Na de thee was er een fanatieker Wildervank te zien, zonder dat het uitblonk in goed voetbal. En deze fase werden Yannick van der Wal en Michel Sypré in het veld gebracht. En Vincent van Marle en Kevin Gelling (geblesseerd) moesten het veld ruimen. Het spelbeeld werd iets spectaculairder aan de kant van Wildervank en daar was alles mee gezegd. Desondanks was het CEC die de beste kans kreeg op een goal.

Reinier Pruim stuurde Wildervanker Stefan Zuidema ‘het bos' in. En Nick Veenstra kreeg een goede mogelijkheid om te scoren. Maar hij had zijn vizier niet goed afgesteld. Drie minuten later (10e minuut van de tweede helft) floot de goed leidende scheidsrechter mevrouw Hadders voor een strafschop. Maar dat Bakker uit het goede ‘keepershout' is gesneden bewees hij ook nu weer. Met een schitterende parade keerde hij de pennel.

Toch was Wildervank die na een half uur spelen bijna op voorsprong was gekomen. Stefan Mulder kopte uit een voorzet van Sypré op de lat. Het werd warempel nog een ‘echte'wedstrijd en beide ploegen streden voor elke meter. Tot dat Wildervanker Supré zich er weer mee bemoeide maar zijn ‘vuurpijl' ging net naast het vijandelijk doel. Het bleef dus 0-0.