Overslaan en naar de inhoud gaan

Heropening kerkgebouw De Kandelaar in Veendam

Door op maandag, 2 december, 2013 - 08:03

KERK - Sinds 25 april 2010 vormen de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) te Wildervank-Veendam en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) te Veendam een samenwerkingsgemeente, de CGKv.Omdat van beide kerken de gebouwen te klein waren om de zondagse erediensten te kunnen laten plaatsvinden, heeft de samenwerkingsgemeente gezocht naar een eigen kerkgebouw die past bij de gemeente en haar activiteiten. In 2011 heeft de CGKv het kerkgebouw De Kandelaar aan de dr. A. Kuyperstraat 46 te Veendam kunnen kopen.

Dit gebouw is het afgelopen jaar grondig verbouwd en geheel opnieuw ingericht. Niet alleen de kerkzaal is vernieuwd, maar ook de ontmoetingsruimte en de overige zalen binnen het gebouw zijn gerenoveerd en aangepast aan de doelen van de CGKv. Ook aan zaken als duurzaamheid en energiebeheersing is aandacht geschonken. Daarmee is het gebouw weer helemaal eigentijds.

Op zaterdag 14 december 2013 vindt vanaf 10.00 uur de officiƫle heropening plaats in aanwezigheid van diverse genodigden. En tussen 14.00 uur en 16.00 uur is het gebouw voor belangstellenden te bezichtigen en zal de CGKv zich als gemeente presenteren met allerlei activiteiten voor jong en oud.