Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen basisscholen leren veel in het Technieklokaal van de Winkler Prins

Door op zondag, 1 december, 2013 - 20:05


De braskörf met de groep vrijwilligers op de achtergrond. Trots op hun "Ballonracer"

TECHNIEK - Wat een plezier hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 in het technieklokaal gevestigd aan de scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam. Elke ochtend komt er een basisschool uit de gemeente Veendam, Menterwolde of Pekela kennismaken met techniek. En zeker niet als een leuk uitstapje want er gaat een theoretische voorbereiding aan vooraf. Deze theorie wordt op school door met de leerkracht gegeven en dan mogen de leerlingen in het technieklokaal deze theorie toepassen in de praktijk. Hierbij worden de leerlingen begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers.


Werken met een popnageltang is nog niet zo eenvoudig

Het project "Ballonracer" is net afgerond. Geweldig om te zien hoe de kinderen bezig zijn. Pauze is iets wat ze graag overslaan. Nee, ze gaan liever op zoek naar iets met nagels? En bolletjesschroeven? Of bedoel je misschien popnagels en dopmoertjes? Ja natuurlijk, dat was het! En andere opmerkingen als: "Ik wist niet dat techniek zo leuk kon zijn", komen geregeld langs. Ze komen met niets en gaan allemaal met een eigen gemaakt werkstuk apetrots weer naar huis. Niet alleen de leerlingen zijn zo enthousiast. Ook de leerkrachten genieten zichtbaar van de leerzame ochtend en de gretigheid waarmee hun leerlingen aan het werk zijn.


Kinderen van de Westerschool met hun "Mobieltjeshouder".

De Braskörf heeft de eerste periode afgesloten en De Westerschool begint zo mogelijk nog enthousiaster aan de tweede periode. De leerlingen weten tenslotte nu een beetje wat ze kunnen verwachten. Na gewerkt te hebben met hout is dit keer het materiaal aluminium en wordt het eindproduct een mobieltjeshouder.