Overslaan en naar de inhoud gaan

GasTerra Flames verzorgt clinic in gymzaal de Hoogkamp

Door op zaterdag, 30 november, 2013 - 07:00

CLINIC - Vrijdag 29 november 2013 hebben 31 leerlingen van de groepen 7 van o.b.s. de Noorderbreedte deelgenomen aan een basketbal clinic en een les over gezonde leefstijl. Twee basketbalinstructeurs én twee spelers van de eredivisieclub GasTerra Flames uit Groningen waren aanwezig in Veendam. Van 8.30 tot 10.00 uur hebben de kinderen in gymzaal de Hoogkamp op speelse wijze kennis gemaakt met basketbal. Van 10.30 tot 12.00 uur werden in de klas interactieve spelletjes gespeeld over gezonde voeding en voldoende beweging.

Zowel de clinic als de les werden op een zeer leuke wijze verzorgd door Ramon Wiersema, basketbalinstructeur van de GasTerra Flames. Ramon kreeg hierbij assistentie van een collega instructeur en GasTerra Flames spelers Arvin Slagter en Ross Bekkering. Voor de kinderen interessant om deze lange topbasketballers in het echt te ontmoeten.

De clinic vond plaats in het kader van Health Energizers. De GasTerra Flames wil met dit project hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en meer kinderen motiveren te gaan bewegen en sporten.

Tegelijkertijd willen ze de kinderen bewust maken van het belang van een gezonde leefstijl. Daarnaast willen ze de lokale basketbalvereniging, in dit geval bv Aquila, ondersteunen met als doel een bijdrage te leveren aan de aanwas van nieuwe leden. Vrijwilligers van Aquila waren dan ook aanwezig bij de clinic om te ondersteunen en na afloop informatie uit te delen. Als vervolg op de Health Energizers clinic kunnen kinderen een gratis proefles volgen bij basketbalvereniging Aquila. Meer informatie is te vinden op www.bvaquila.nl.