Overslaan en naar de inhoud gaan

Night of the Guitars op zaterdag 4 januari Parkzicht Veendam

Door op vrijdag, 29 november, 2013 - 07:00

GUITARS - Op zaterdag 4 januari 2014 is er alweer de 8ste binneneditie van Night of the Guitars
De opzet blijft hetzelfde, de muzikanten kiezen uit hun eigen platen/cd collectie 1 of 2 favoriete gitaarnummers en deze zullen op 5 januari worden gespeeld door de muzikanten in willekeurig bezettingen, in vergelijk met vorig jaar zijn er alleen maar nieuwe nummers.

De 8ste binneneditie is voor het 3e jaar neergestreken in Hotel Parkzicht aan het Museumplein te Veendam.

Er zijn enkele veranderingen, helaas is Marcel van Mook (toetsen) er na 6 jaar mee stopt, maar is er wel een meer dan waardige opvolger gevonden in de persoon van Chris Kleine. Chris is bij de muziekliefhebbers bekend als toetsenist van diverse Veendammer bands in de 70er jaren maar vooral als toetsenist bij stad Groninger formatie Boozy en momenteel actief als begeleider in theatershows van o.a. Agnes Woltjes.

Verder zijn er dit jaar 3 drummers Marcel Wolthof, Gertjan Baas hij speelt in SOS en Asman (hij was invaller tijdens de zomeruitvoering van 2013) en Dik Pomp, hij is drummer bij Melrose en is er dit jaar ook bij.

Edwin Jongedijk heeft het te druk met het promoten van zijn nieuwe CD en Frank Giordano zag dit jaar geen kans om over te komen uit Amerika. Nick Cramer woont momenteel in Emmen en heeft het ook te druk met zijn werkzaamheden aldaar, zij worden vervangen door Hemmo Barla, gitarist van Still Going West en Coos Grevelink, gitarist van de Outtakes en mede-organisator van de Noorder Gitaardag. Ook nieuw is violiste Ilona van Veen, zij speelt in de band van Peter Bloem "Barfly".

De muzikanten die er 4 januari bij zijn, zijn: Everhard Sprik, Evert Erents, Chris Kleine, Marianne van der Velde, Marcel Wolthof, Dik Pomp, Hemmo Barla, Coos Grevelink, Gert Jan Baas, Ad Antonisse, Bé Brakke, John Kruisman, Gerrie Wolthof, Antoinette Bolt, Eddy Tokromo, Peter Bloem, Harbert Grezel, Koos Cramer, Steven Dik, Irene Wilkens, Henk Nieborg en Ilona van Veen.

Kaarten in de voorverkoop zijn vanaf half december verkrijgbaar bij Hotel Parkzicht aan het Museumplein te Veendam. Hou de website www.nightoftheguitars.nl hiervoor in de gaten.