Overslaan en naar de inhoud gaan

Muzikale middag met Peter en de wolf

Door op donderdag, 28 november, 2013 - 06:47

SPROOKJE - Muziek- Dans- en Theaterschool Veendam en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest bieden vele kinderen een unieke muzikale middag op zondag 8 december. Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) zal i.s.m. Muziek- Dans en Theaterschool Veendam om 16.30 uur in de Grote Kerk aan de Torenstraat 80 te Wildervank het beroemde muzikale sprookje 'Peter en de wolf' uitvoeren voor vele kinderen, hun begeleidende ouder(s) en overige belangstellenden. Verteller is niemand minder dan oud-burgemeester van Veendam Ab Meijerman.

De dieren en personages worden in dit spannende muzikale sprookje van Sergej Prokofjev vertolkt door verschillende instrumenten waardoor het een heel bijzonder muzikaal geheel wordt en dit sprookje wel heel speciaal maakt. Tevens kunnen de kinderen en begeleidende ouder(s) aansluitend luisteren naar een kortdurend concert van twee muziekwerken waarbij 30 enthousiaste amateurs, die een passie hebben voor het bespelen van een muziekinstrument, plaats zullen nemen naast de orkestleden van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO).

In het kader van de jaarlijks terugkerende ‘Meespeelmiddag' hebben zij speciaal voor deze gelegenheid -thuis en met het orkest- flink gerepeteerd om de volgende twee mooie werken: deel 2 uit de Symfonie no.3 van J. Brahms en ‘the Children of Sanchez' van C. Mangione ( filmmuziek) aan alle aanwezigen te laten horen. Het beloofd een leuke en boeiende middag te worden waarbij- op een inspirerende wijze- kennis kan worden gemaakt met de klanken van verschillende instrumenten en een volledig symfonie orkest.

Aanvang: Peter en de wolf en aansluitend miniconcert: 16.30 uur - 17.15 uur
Locatie : Grote kerk, Torenstraat 80 Wildervank ( entree: gebouw Concordia )
Toegang: kinderen gratis, volwassenen € 5,00 p.p.