Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildervanksters bedreven handelaren

Door op maandag, 25 november, 2013 - 12:37

TE KOOP - Elke inwoner van Nederland kent tegenwoordig Marktplaats. De meeste mensen hebben er wel eens iets op geplaatst om te verkopen of juist iets op gezocht om te aan te schaffen. Uit een analyse van Marktplaats naar de online handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten, blijkt dat in Wildervank de meeste handel werd bedreven van de hele provincie Groningen: maar liefst 27 % van de inwoners kocht of verkocht de afgelopen negen maanden iets via Marktplaats. In Wildervank worden veelal kinder- en babyspullen en spullen voor huisinrichting aangeboden.

Tijdens het onderzoek is gekeken naar het aantal advertenties dat is geplaatst en het aantal advertentiesplaatsers in verhouding tot het aantal inwoners van de gemeente en daaruit blijkt dat Wildervank het meest bedreven dorp is.

De conclusie is dus dat je niet in een grote stad zoals bijvoorbeeld Rotterdam hoeft te wonen om succesvol te kunnen kopen en verkopen. Juist een kleinere plek zoals Wildervank is hierin zeer bedreven. Tegenwoordig is het natuurlijk ook gemakkelijk om je spullen aan te bieden want bijna elk gezin beschikt over een internetaansluiting.