Overslaan en naar de inhoud gaan

Regionaal Vocaal Ensemble zoekt projectzangers

Door op dinsdag, 26 november, 2013 - 06:00

OPROEP - Het Regionaal Vocaal Ensemble (RVE) uit Veendam bestaat in 2014, 25 jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum wil het koor Die Jahreszeiten van Joseph Haydn uitvoeren. Het werk zal uitgevoerd worden in samenwerking met symfonieorkest ‘De Harmonie' uit Groningen en drie solisten. Voor versterking van het koor is het RVE op zoek naar zangers (m/v) die met dit project mee willen zingen.

Het Regionaal Vocaal Ensemble
Het RVE is in 1989 ontstaan uit het Christelijk Counterkoor Veendam. Sinds de oprichting heeft het RVE diverse stadia doorgemaakt en is uitgegroeid tot een koor dat in staat is uit een breed spectrum van muziekstijlen en -perioden te zingen. Momenteel telt het koor ongeveer 30 leden en staat het onder leiding van Anne E. de Bruijn.

Die Jahreszeiten
Joseph Haydn (1732-1809) schreef ‘Die Jahreszeiten' aangemoedigd door het succes van zijn andere grote oratorium: ‘Die Schöpfung'. De teksten werden hem aangeleverd door baron Gottfried van Swieten, de beroemde Nederlandse hofarts aan het keizerlijke hof in Wenen. Hiervoor gebruikte de baron teksten uit de Engelse gedichtencyclus ‘The Seasons' van James Thomson.

Projectkoor
Voor de uitvoering van Die Jahreszeiten, is het noodzakelijk het koor flink uit te breiden. Het streven is om een koor neer te zetten van 60 tot 70 zangers. Het Regionaal Vocaal Ensemble is daarom op zoek naar ervaren zangers die van eind maart tot begin november op de maandagavonden mee kunnen repeteren. Naast het bijwonen van de repetities, wordt van de zangers ook verwacht thuis te oefenen. Voorafgaand aan deelname aan het project, zal een stemtest worden afgenomen.

Meer informatie
De concerten zullen gehouden worden in de Grote Kerk te Wildervank (8 november) en de Immanuelkerk te Groningen (15 november).
Meer informatie over het Regionaal Vocaal Ensemble, ‘Die Jahreszeiten' en deelname aan het project, is te vinden op de website van het koor: www.regionaalvocaalensemble.nl. Ook kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Willy Kamphuis: 0598 - 626 094.