Wildervank laat punten liggen in Zwartemeer

Door op maandag, 25 november, 2013 - 07:44

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL
- Wildervank (zon) heeft zich niet van hun beste zijde laten zien in de uitbeurt tegen het onderaanstaande Zwartemeerse Boys. De acteurs uit Wildervank hebben hun trainer en alle meegereisde supporters lelijk in de ‘kou' laten staan. Want de ‘discipelen´van oefenmeester Lesmond Prinsen verloren de wedstrijd met 1-0. Enig pluspunt in de wedstrijd was het formidabele optreden van de 17-jarige doelman Bakker van Wildervank.

Wildervank begon goed aan de wedstrijd. Aan de rechterkant kreeg Stefan Zuidema het op zijn ‘heupen' en transporteerde het leer naar Yannick van der Wal, maar zijn volley ging rakelings over het doel van Zwartemeerse Boys. Ook Stefan Mulder mengde zich in de strijd en liet een voorzet van zijn voet vertrekken maar het ‘speeltuig' werd half geraakt door Peter Mans.

Tot dusver waren de bezoekers meer in balbezit en Zwartemeerse Boys kon zo niet voor gevaar zorgen. Pas in de 17e minuut werden de supporters van De Boys getracteerd op een goede actie van Ferdy Arling maar zijn schot werd gekeerd door de uitblinkende doelman Bakker van Wildervank. Daarna waren de ploegen aan elkaar gewaagd, al had de thuisclub een optisch overwicht. Maar dat zette geen ‘zoden aan de dijk'.

Maar vier minuten voor het rustsignaal moest doelman Bakker wederom al zijn talenten tonen toen toen hij een inzet van een Boys-speler keerde. Ineens werd Wildervank weer even wakker. En Mulder zorgde even voor groot gevaar bij de thuisclub. Verder was er een hoofdrol weg gelegd voor doelman Klonne van Zwartemeerse Boys. Hij tikte een formidabele bal van Wildervank-speler Marcel Gelderloos, onder de lat weg. En met deze laatste ‘wapenfeit' ging beide ploegen naar de kleedkamers.

Na de thee kwam Zwartemeerse Boys furieus uit de kleedkamers want met een gelijkspel namen ze geen genoegen. Al was het eerst Wildervank die voor paniek zorgde in de vijandelijke gelederen. Aan de rechterkant was het Stefan Mulder die een voorzet van zijn voet liet vertrekken. Maar Peter Mans kon het voorbereidende werk van zijn maatje niet afmaken en schoot hoog over.

Daarna was het weer Bakker ‘time'. De doelman groeide naar grote hoogtes. Een ‘kanonskogel' van Ferdy Arling van de Boys bokste hij weg. En het was aan hem te danken dat Wildervank nog op een dubbelblanke stand stond. Ook trainer Prinsen van Wildervank begreep dat er wat moest gebeuren. Hij wisselde Michael Supre en Colin Steenge. En voor hen in het veld kwamen Kevin Gelling en Marijn Werksma.

Maar na een half uur spelen in de tweede helft was het Stefan Mulder, die voor onrust zorgde bij De Boys. Maar zijn inzet ‘kustte' de lat. Pech dus. En drie minuten later was het Boys-speler Mulderij die een schotje van zijn voet liet vertrekken. Maatje M. Kiers begreep dit en scoorde in een mele van spelers de 1-0. En dit werd ook de eindstand.

Uw wedstrijdverslag ook op parkstadveendam: jacobkuipers@parkstadveendam.nl