Overslaan en naar de inhoud gaan

Topavond in Hotel Parkzicht met DiepTriest en Voorwaarts! [ update fotoalbum ]

Door op maandag, 25 november, 2013 - 10:45

Tekst Johan Girbes

BIJZONDER SAMENSPEL - Afgelopen zaterdag traden DiepTriest en Harmonieorkest Voorwaarts gezamenlijk op voor een goed gevulde grote zaal van Hotel Parkzicht. Dit concert vormde een onderdeel van een tour van DiepTriest langs een aantal Groninger gemeenten, waarbij samenwerking is gezocht met lokale orkesten.

DiepTriest en Voorwaarts openden met het bekende "Zij gelooft in mij". Daarna volgde een stortvloed aan bekende Nederlandstalige meezingers, soms gezongen door de ‘artiesten zelf'. Zo waren aanwezig: Corry Konings, Imca Marina en de Zangeres Zonder Naam.

De band en het orkest waren goed op elkaar ingespeeld: "Een aantal weken geleden hebben we samen geoefend voor dit concert en toen bleek al dat het orkest hard had gewerkt om hun partijen goed onder de knie te krijgen. Het leuke aan Voorwaarts is dat het veel jonge leden heeft en dat vertaalt zich in het plezier van het spelen tijdens de repetitie en op het podium," aldus Theo Driessen.

Theo Driessen wist het aanwezige publiek te prikkelen om luidkeels mee te zingen en mee te dansen. Zeker na de pauze kwam het Veendammer publiek goed los en ontstond er een geweldig groot feest in Parkzicht.

Dirigent van Voorwaarts, Ruud Extra, had zelf een ‘rustige' avond en speelde op trombone mee in het orkest. "Als orkest hoefden we de band maar te volgen en dan heb je als dirigent niet veel te doen, anders dan af en toe even wat lastige inzetten aangeven. Dat gaf mij de mogelijkheid om lekker mee te spelen in het orkest."

Het concert is niet alleen een aaneenrijging van bekende werken, maar ook van diverse acts. De twee zangeressen moesten zich hiervoor regelmatig verkleden, maar ook het orkest deed hierbij een duit in het zakje: bij één van de nummers werd het orkest omgetoverd tot een heus gospelkoor.

Met het massaal meespelen en -zingen van het Grunnigs Laid werd een fantastisch optreden van DiepTriest en Harmonieorkest Voorwaarts beëindigd.

Beloond door een luid applaus en de luide roep "Wie vond 't mooi!", besloot DiepTriest dan nog een allerlaatste toegift te geven: "Blijf van Veendam af" (vrij vertaald naar het bekende nummer van Peter Koelewijn). Met Theo Driessens belofte "Wij komen terug!" kwam er een einde aan een topavond in Hotel Parkzicht.

A.s. zaterdag eindigt DiepTriest de concertreeks met een concert in Hanze Plaza samen met Gruno's Postharmonie uit Groningen. Meer informatie is te vinden op: www.dieptriest.nl.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum