Overslaan en naar de inhoud gaan

Juli 2013

Door op donderdag, 26 december, 2013 - 06:08

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, Lenze Tempel, Henk Drenth en Henk Gibcus


Dubbel feest voor zanger Bob
Zanger Bob uit Veendam is al 5 jaar met zijn solo carrière als zanger actief. De sympathieke zanger heeft al verschillende CD singles uitgebracht, waaronder het bekende nummer ''De vleeskroket''. Nu is er een CD album aan toegevoegd met 10 van zijn solonummers. In juni vierde de zanger een dubbel feestje, namelijk zijn 5-jarig jubileum en het uitbrengen van de cd album met de toepasselijke titel, '' Zanger Bob, 5 jaar Solo''.

Koperdief gepakt in Muntendam
In juli heeft de politie een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van koper. De man werd bij zijn aanhouding door een politiehond gebeten.

Vijfde Scootmobieltocht met klompen en kaas
Het Platform Gehandicaptenbeleid Veendam organiseerde voor alle bezitters van een scootmobiel in Veendam voor de vijfde keer een scootmobieltocht. Op het Raadhuisplein verzamelden zich 38 scootmobielrijders, en 4 stadswachten voor de begeleiding. Met ook 3 leden van de afdeling WMO van de Kompanjie (WMO gemeente Veendam/Pekela) en twee leden van de organisatie per fiets, waaronder 1 EHBO'er. Het trok zelfs drie deelnemers uit omliggende plaatsen, Muntendam, Meeden en Hoogezand.

Muzikanten rocken all over The Museumsquare in Veendam
Met de nodige steun is het weer gelukt om het Museumplein in Veendam te laten rocken met Night of the Guitars. Het mooie weer zat de organisatie fantastisch mee en van heinde en verre waren de muziekliefhebbers naar het plein gekomen voor veel muziek, af en toe een dansje en natuurlijk een drankje en een hapje op zijn tijd.

Vakantiemarkten in Veendam
Op de 2 laatste maandagen van juli en de eerste maandag van augustus was het weer zover; de 51e Vakantiemarkten in Veendam werden gehouden. Vijftig deelnemende centrumwinkeliers, 100 standhouders, livemuziek op 5 podia en diverse attracties zorgden voor 3 aantrekkelijke maandagen in het centrum van Veendam. Nieuw was het initiatief van uitgaanscentrum Jinx; 3 maandagen organiseerden zij de Tropical Mondays! Het Prins Hendrikplein werd omgetoverd tot een tropisch paradijs met o.a. palmbomen en loungebanken voor het echte zomergevoel. De DJ's Adin Dino, Kevin en DJ Naffz zorgden voor tropische sounds en zomerse klanken.

Summerfun startte rennend en vliegend
Summerfun startte in juli met Freerunning, onder leiding van Tim Wiechers en crew. Freerunning is een snelle en acrobatische manier van bewegen, hindernissen als muurtjes, paaltjes en andere ‘obstakels' neem je zo snel en soepel mogelijk. Vijfentwintig kinderen hadden zich opgegeven om mee te doen. Freerunning was een nieuwe activiteit in het programma en meteen een geslaagd evenement, een mooi begin van Summerfun 2013.

Het 500ste bootje vaart Veendam binnen
In juli is in Veendam de 500ste boot verwelkomd door wethouder Henk Jan Schmaal. De 500ste boot is de Tally van het echtpaar Talhout uit Franeker, en was onderweg naar Stadskanaal.

Gemeente Veendam op Facebook
In juli meldden we dat de Gemeente Veendam zijn eigen Facebook pagina heeft.

Tegenwind N33 plaatst protestborden tegen komst windmolens
De hoofdwegen stonden in juli in Veendam en Wildervank vol met protestborden tegen de plaatsing van windmolens langs de N33 en tegen PvdA-gedeputeerde Moorlag.

Laatste stukje dextrinefabriek tegen de vlakte
De dextrinefabriek werd in 1929 gebouwd achter de houtzagerij van Wilkens en de fabriek was tot eind 2009 in productie. Na 80 jaar is een markant gebouw in Veendam verdwenen en maakt plaats voor een ontsluitingsweg.

Races met klassieke motoren in Veendam
In juli vonden weer de jaarlijkse wedstrijden van het Rijdend Motorsport Museum plaats op Industrieterrein De Vrijheid, Adriaan Tripweg/Vrijheidsweg in Veendam. De race werd gereden met klassieke motoren. De winnaar was degene die het meest constant zijn rondjes reed.