Matig spelend Wildervank is Damacota toch de baas

Door op dinsdag, 19 november, 2013 - 09:57

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - De zaterdagploeg van Wildervank is heel goed bezig in de 5e klasse. De ploeg van oefenmeester Pieter Nuus bond nu Damacota aan de ‘zegekar': 3-1. Door deze zege staan de roodhemden uit Wildervank op de vierde plaats in de vijfde klas. Het was een matige partij voetbal maar daar hadden de winnaars natuurlijk maling aan.

Pieter Nuus over de wedstrijd: "Het was niet één van de beste wedstrijden van mijn ploeg, maar ook deze wedstrijden moet je de punten pakken. De bal werd niet goed in bezit gehouden en we kwamen steeds iets te kort in de duels". De eerste helft was Wildervank wel sterker maar het spel liet te wensen over.

In de 22ste minuut ontstond de eerste treffer. Stefan Wijngaard werd aangespeeld en draaide goed bij zijn tegenstander weg en schoot de bal boven in de kruising: 1-0. De doelman van Damacota ‘huilend' achterlatend. Ondanks dat het spel niet om over na huis te schrijven was, kwam Wildervank na een half uur met 2-0 voor. Kris Lubben mocht een hoekschop nemen en Be Perdok knikte bij de eerste paal binnen.

Wildervank zat inmiddels op ‘rozen' maar desondanks werd het spel in de tweede helft beter. In de 70ste minuut werd het 3-0 voor Wildervank en in de 90ste minuut scoorden de Pekelders in eigen doel. Eindstand: 3-1.

Wildervank (zat) staat op een mooie vierde plek in de vijfde klas. En dat gegeven geeft hoop voor de toekomst.