Veendam 1894 (zat) boekt belangrijke zege

Door op dinsdag, 19 november, 2013 - 08:50

Tekst Veendam 1894

VOETBAL -
Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door directe concurrent Mamio op een 1-0 nederlaag te trakteren. Van goed voetbal was niet altijd sprake, maar de spanning vergoedde veel.

In de eerste helft had Veendam 1894 een licht overwicht, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Het grootste gevaar kwam uit dode spelmomenten, zoals een vrije trap van Hedde Adam die de paal raakte. Aan de andere kant kwam Mamio er ook enkele keren gevaarlijk uit zonder dat dit een treffer opleverde. In de eerste fase na de pauze leek het erop dat de stadjers de wedstrijd naar zich toe zouden trekken. De snelle spitsen werden aan paar keer goed gevonden, maar gelukkig voor iedereen die Veendam 1894 een warm hart toedraagt bleef een doelpunt uit.

Naarmate de tweede helft vorderde deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk mocht de thuisploeg zich gelukkig prijzen dat Mamio-verdediger Mehmet Yetin in de slotfase een onnodige overtreding maakte in het eigen strafschopgebied. Dit betekende zijn tweede gele kaart waardoor hij vroegtijdig kon gaan douchen. Tevens wees de prima fluitende arbiter Bulthuis naar de stip. Hedde Adam benutte dit buitenkansje en bezorgde zijn ploeg de broodnodige drie punten. Door deze overwinning bezetten de geelzwarten de derde plaats op de ranglijst.

Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen Neptunia op het programma. Het duel begint om 14.00 uur aan de eigen Langeleegte.