Veendam 1894 (zon) wint opnieuw

Door op dinsdag, 19 november, 2013 - 09:30

Tekst Veendam 1894

VOETBAL -
Na de uitstekende 4-3 overwinning van vorige week op hoogvlieger Valthermond moest Veendam 1894 afgelopen zondag op bezoek bij FC Ter Apel'96. Een ploeg die net als de Langeleegte-bewoners afstand wil nemen van de onderste plaatsen. In een matige wedstrijd trok Veendam 1894 uiteindelijk een 1-2 overwinning over de streep. Door deze zege is de ploeg van trainer/coach Patrick Beek gestegen naar de tiende plaats in de 3e klasse D.

Op het kunstgras in Ter Apel begon Veendam 1894 prima aan de wedstrijd. Al na enkele minuten spelen kon de score worden geopend, maar Geert Knigge strandde op de doelman van de thuisclub. Veendam 1894 voetbalde in die fase ook iets makkelijker, maar moest wel een tegentreffer incasseren. Marcel Slimbach kopte een vrije trap vanaf de zijkant ongehinderd in bij de 2e paal: 1-0. De manschappen van Beek toonden echter veerkracht en kwamen niet lang daarna op 1-1 via een prima treffer van Leon Zijlstra. Dit bleek tevens de ruststand wat in overeenstemming was met het wedstrijdbeeld.

In de tweede helft was van goed voetbal nauwelijks sprake en namen de irritaties over en weer toe. Uit één van de weinige mooie aanvallen viel uiteindelijke de winnende treffer. Het was wederom Leon Zijlstra die het Veendammer doelpunt voor zijn rekening nam. De watervlugge aanvaller kopte zijn ploeg na een uitstekende voorzet van Glenn Meijer naar de overwinning. Een slotoffensiefje van de thuisploeg mocht vervolgens niet meer baten, waardoor Veendam 1894 de tweede overwinning op rij wist te boeken.

Volgende week hebben de geelzwarten een vrij weekend en een week later komt ZBC op bezoek aan De Langeleegte.