Overslaan en naar de inhoud gaan

Juni 2013

Door op woensdag, 25 december, 2013 - 06:00

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, Henk Drenth en Henk Gibcus


Scholierendebat groot succes!
In juni organiseerde Jong GB het eerste Veendammer scholierendebat. Het debat werd georganiseerd door Madeleine van Woerkom, raadslid en oud-leerling van de Winkler Prins.

Opbrengst Zomermarkt Praktijkschool voor KIKA 
Het gehouden open huis op de Praktijkschool Winkler Prins Veendam, gecombineerd met een zomermarkt, heeft een bedrag opgeleverd van € 329,20. Dit bedrag is ten bate gekomen van stichting KIKA.

Warm afscheid van Henk Spelde 
Collega's, oud-collega's, directies van basisscholen, leerlingen en veel relaties namen afscheid van Henk Spelde na bijna 38 jaren te hebben gewerkt op de Winkler Prins.

Windmolenpark past niet in stedelijk gebied
Het Rijk wilde met zijn nieuwe Structuurvisie Wind op Land een grootschalig windpark tegen het dicht bewoonde gebied van Veendam mogelijk maken. Het college van Veendam heeft minister Schultz van Haegen daarom een brief gestuurd waarin zij verzocht het windpark N33 te schrappen als locatie voor het winnen van grootschalige windenergie. Een belangrijk argument voor het college was dat de minister zich niet aan haar eigen beleid hield.

Harmonie ontmoet carillon
In juni was het Open Torendag in de provincie en waren alle carillons te bezichtigen. Ook de deuren van de Grote Kerk in Veendam stonden open en was de toren met 38 treden te beklimmen tot in het speeldomein van de stadsbeiaardier Adolph Rots. De harmonieorkesten van Voorwaarts en Winkler Prins brachten een gezamenlijk optreden. Na het optreden trokken ze gezamenlijk op naar de Grote Kerk voor een harmonisch samenspel met het carillon.

NK Inline Skaten in Veendam goud voor Bakker en Joustra
In juni werd het NK Inline Skaten in Veendam gehouden. Financieel werd het evenement mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente en via meerdere bedrijven. Albert Bakker uit Scharmer behaalde de gouden plak.

Hartverwarmende actie voor leerling Winkler Prins Veendam
De sponsorloop om de wens van Sylvester van der Velde, 4e klas Mavo op Winkler Prins Veendam, te kunnen vervullen, werd een groot succes. De loop bracht ruim € 7.000,- op. Sylvester is ziek en had als wens om samen met zijn vader, moeder en broertje de piramides van Egypte te zien.

BroemBroem rit dag met een gouden randje 
In juni werd door de MTC en de trikers weer de jaarlijkse BroemBroem rit gereden. Met de leden van de twee Humanitas Vriendschapskringen.

In de toekomst rechtstreeks met de trein van Veendam naar Delfzijl
In juni werd bekend dat het in de toekomst mogelijk wordt om rechtstreeks met de trein te reizen tussen Delfzijl en Veendam. Het stationsgebied in Groningen gaat op de schop waarbij de infrastructuur wordt aangepakt.

Veendam ontvangt Google eTown Award
In juni heeft de gemeente Veendam een bijzondere onderscheiding in ontvangst genomen, waar lokale ondernemers een belangrijke rol in hebben gespeeld. Veendam is uitgeroepen tot beste internetgemeente van Groningen en heeft hiervoor de Google eTown Award in ontvangst genomen.

Avondvierdaagse 
In juni ging 55ste wandeltocht in Veendam van start. De start was zoals gewoonlijk bij het Indoorcentrum aan de Jan Salwaplein. Veel lopers/sters stonden in de starthouding voor een wandeltocht van 10 en 5 kilometer. Daarna werd het lange lint sporters om 18.00 uur ‘afgeschoten'. Het was mooi weer tijdens de avondvierdaagse in Veendam. Duizenden mensen waren op de been op de slotdag, om wandelaars toe te juichen. De kleinste jeugd was al om 19.00 uur op het grasveld van de scholengemeenschap Winkler Prins. Daarna volgden de 10 kilometer lopers en om 19.30 uur was het behoorlijk druk. Vervolgens kwamen de muziekkorpsen een voor een binnen en volgde de intocht, waarbij menig wandelaar bedolven werd onder de bloemen en snoep.

Geld voor verbetering verkeersveiligheid op N366
In juni werd bekend gemaakt dat de provincie Groningen geld beschikbaar stelt voor verschillende projecten om de verkeersveiligheid op de provinciale weg N366 te verbeteren.

1e prijs Havo 3 Winkler Prins op International Youth Science Olympiade
In juni nam Mark Kenters uit Havo 3 Winkler Prins Veendam, namens zijn klas de eerste prijs in ontvangst voor de best presterende Havo-3 klas op de Science Olympiade.
De prijsuitreiking vond plaats op de HAN-campus in Nijmegen. Mark reisde met zijn ouders en de docenten Robert van Dijk en Arjan Komdeur af naar Nijmegen. Tijdens de olympiade zijn de leerlingen getest op hun parate kennis van scheikunde, natuurkunde en biologie. Een aantal leerlingen van Winkler Prins verdiende een certificaat vanwege hun hoge scores.

Monument voor oorlogs- en terreurslachtoffers Wildervank gestolen
In juni hebben onbekenden in Wildervank een monument voor oorlogs- en terreurslachtoffers gestolen. Het bronzen beeld, dat een afmeting heeft van 1,3 bij 2,5 meter, bleek met grof geweld van de sokkel te zijn gehaald. Het monument is gemaakt door beeldhouwer Wladimir de Vries uit Groningen. Op de sokkel staat de tekst: "een volk in zijn verzet tot eenheid saamgebonden heeft in de stille strijd zijn vrijheid weergevonden".