Overslaan en naar de inhoud gaan

Mei 2013

Door op dinsdag, 24 december, 2013 - 06:00

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, Henk Drenth en Henk Gibcus


Tradities in het teken van herdenken oorlogsslachtoffers
Op zaterdag 4 mei werd er in de gemeente Veendam bij de herdenkingsmonumenten de oorlogsslachtoffers herdacht, met verschillende bijhorende tradities. Het thema van de 4 mei herdenking van dit jaar was "Vrijheid spreek je af". Voor Nederland is het dit jaar 68 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Jongeren Protestantse Kerk slapen € 1.300 euro bij elkaar
In mei is het veld bij het Scoutinggebouw in Veendam veranderd in een overnachtingsplek. Zo'n dertig jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar van de Protestantse Gemeente Veendam en Wildervank hebben daar een ‘Nacht Zonder Dak voor World Servants' gehouden, waarbij ze de nacht doorbrachten in zelfgebouwde hutten van karton en plastic. Dit allemaal voor het goede doel om geld binnen te halen voor World Servants,  een christelijke organisatie die scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen bouwt met behulp van groepen van jongeren en volwassen uit Nederland.

Politiehelikopter ingezet wegens koperdief in Veendam
De politie heeft in mei een gevluchte koperdief kunnen achterhalen met behulp van een politiehelikopter en hulp van omstanders. De man werd door een voorbijganger betrapt op het voormalig bedrijfsterrein van Avebe aan de Industrieweg.

Blankensteinkadeconcert
Het Blankensteinkadeconcert, dat inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijkse traditie in Veendam, trakteerde in mei het publiek op een muzikaal feestje. Gelukkig was de regen het concert gunstig gezind, af en toe ging er hier en daar een paraplu op, maar bleef het bij wat spettertjes.

Flower Power Popfestival
Veendam stond in mei het kader van Flowerpop en was dit jaar weer het muzikale centrum van Oost-Groningen. Van 11.00 tot 18.00 uur was het op het Museumplein, ondanks de regen, weer genieten van de bands en solo muzikanten met hun uiteenlopende genres. Het Flower Power Popfestival, door de stichting Bogdike georganiseerd, was een vervolg op de eerste editie van 2012. Het festival is met name bedoeld voor beginnende bands die (nog) niet veel optreden, en veelbelovend zijn.

Russia training op lentedagen met 5500 bezoekers een groot succes
De tweede editie van de Lentedagen in Borgerswold vond plaats op eerste en tweede Pinksterdag. Gedurende dit evenement hebben 5 leden van Russian Training Veendam demonstraties gegeven in de vechtkunst Systema.

Aanhouding na gewelddadige winkeldiefstal de Reede Veendam
De politie heeft twee mannen aangehouden na een gewelddadige winkeldiefstal, waarbij een supermarktmedewerker van een van de twee een kopstoot kreeg. In de supermarkt aan De Reede werden de twee betrapt bij de diefstal van enkele pakken melk.

Bibliotheekactie Leen het Gouden Boek een succes 

De lenersactie Leen het Gouden Boek van Bibliotheek Veendam is een groot succes geworden. De actie werd georganiseerd in het kader van het 100-jarig bestaan van de bibliotheek.

Wethouder Steenhuis onthult beeld ‘Moeder en Kind'
Wethouder Klaas Steenhuis heeft samen met GGD manager Harry Doedens het beeld ‘Moeder en Kind' onthult aan het Jan Salwaplein in Veendam.

Winkler Prins techniek klaart twee klussen voor NOVO
De techniekleerlingen van Winkler Prins Veendam hebben succesvol een tractor van NOVO van een rolbeugel voorzien. Ook werd een aanhanger compleet opgeknapt. In dit project werkten alle niveaus techniek die er binnen Winkler Prins zijn samen. De rolbeugel van de trekker is gemaakt door leerlingen van de Praktijkschool, waarna deze is gemonteerd door de mannen van Klas 3tB.