Overslaan en naar de inhoud gaan

Maart 2013

Door op zondag, 22 december, 2013 - 06:00

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, Henk Drenth en Henk Gibcus


Sportcafe Hof van Holland en supporters SC Veendam in actie 
voor de in nood verkerende voetbalclub

Met een benefietavond is er in maart geld ingezameld voor voormalig eerste divisie voetbalclub SC Veendam. Supporters van de voetbalclub en Sportcafe Hof van Holland hadden de handen ineen geslagen en een gezellige avond georganiseerd die 600 euro opbracht.

Streektaal- en filmmuziek tijdens Meertmoand concerten
Streektaalmuziek dat ongekend populair is, stond centraal in een serie van drie concerten die in maart werden uitgevoerd. in de theaters van Stadskanaal, Delfzijl en Hoogezand door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher met m.m.v. de zanger, gitarist en songschrijver Harry Niehof en zangeres Rika Dijkstra en de pianist en arrangeur Wouter de Koning. De in de 'Grunneger toal' vertolkte ‘laidjes' werden afgewisseld met bekende filmmuziek, zoals ‘The Godfather', ‘Pirates of the Caribbean', ‘Jurassic park' en de wereldberoemde ‘Lord of the Dance'.

Mo(o)i vierde 2-jarig bestaan met internatioaal buffet
Dinsdag 5 maart vierde de internationale club Mo(o)i haar tweejarig bestaan. Mo(o)i is aangesloten bij Humanitas Veendam Menterwolde Pekela en is opgericht om op een positieve manier het contact tussen oorspronkelijke Veendammers en nieuwe Veendammers tot stand te brengen. Verschillende culturen konden zo op een gezellige manier kennis met elkaar maken en van elkaar leren.

Ab Weij ontving eerste Fietsknooppuntenkaart ‘Veenkoloniën'
In maart is de eerste fietsknooppuntenkaart van De Veenkoloniën overhandigd aan Ab Weij, eigenaar van Hotel Parkzicht. De kaart is gemaakt in opdracht van de gemeente Veendam en is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente, VVV Agentschap Veendam en het toeristisch overleg De Veenkoloniën. De kaart bevat twee fietsroutes en benoemt diverse horecabedrijven en bezienswaardigheden in de gemeente Veendam, Pekela, Menterwolde en Stadskanaal.

Rode Kruis vrijwilligers krijgen oorkonde voor trouwe dienst
Een aantal vrijwilligers van de Rode Kruis Afdeling De Oude Veenkoloniën zijn in maart in het zonnetje gezet. Zij werden namens het bestuur en directie van het Nederlandse Rode Kruis beloond met een oorkonde, een medaille en een gesp voor hun trouwe dienst.

Science en pluslessen op Winkler Prins nieuw vak voor jonge onderzoekers
Brugklassers van havo en vwo op Winkler Prins Veendam volgden dit schooljaar voor het eerst het vak Science. Leerlingen leerden stapsgewijs op wetenschappelijke wijze onderzoek te ontwikkelen zoals het opstellen van onderzoeksvragen en hypotheses, het ontwerpen en uitvoeren van een onderzoek, het verkrijgen en presenteren van resultaten, het testen van hypotheses en het trekken van conclusies.

Kinderen bakken pannenkoeken voor ouderen
Tijdens de Nationale Pannenkoekdag bakten kinderen van groep 7 en 8 van de Christelijke basisschool Het Baken uit Westerlee pannenkoeken, samen met cliënten van Verpleeghuis Meander.

Succesvolle vrijwilligersdag voor Voorwaarts
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseerde het Oranje Fonds wederom NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar waren er ruim 8.000 klussen aangemeld. Twee klussen waren aangemeld door Muziekvereniging Voorwaarts Veendam.

130 jaar Clias gevierd in de Wildervanckhal 

Turn- en gymnastiekvereniging Clias hield haar 130-jarig jubileum. In de Wildervanckhal in Wildervank waren veel ouders, opa's en oma's en overige familieleden aanwezig.

Herbenoeming burgemeester Ab Meijerman
Burgemeester Ab Meijerman werd in maart bij Koninklijk Besluit herbenoemd als burgemeester van de gemeente Veendam met ingang van 1 april 2013. Ab Meijerman ging hiermee zijn derde ambtstermijn in.

Leden Beheerteam Zeestratenwijk de wijk in
In maart trotseerde het beheerteam Zeestratenwijk de bittere kou en trok met de mobiele koffiekar de wijk in. Dit om in gesprek te komen met de wijkbewoners en onder het genot van een kopje koffie, elkaar te spreken voer de leefbaarheid in de wijk.

Keurmerk voor de Kinderboerderij in Veendam
Kinderboerderij Veendam voldoet aan de wet- en regelgeving van het Keurmerk Kinderboerderijen. Dit betekent dat zij een veilige en verantwoorde plek is voor bezoekers, medewerkers en natuurlijk voor de dieren. Wethouder Bert Wierenga legde officieel vast dat kinderboerderij Veendam het Keurmerk Kinderboerderijen verdiend.

Jan van der Laan overleden
Op vrijdag 29 maart overleed Jan van der Laan in het ziekenhuis. Vele jaren is hij politiek actief geweest. Eerst bij de SDAP, de AJC en later bij de PvdA in Veendam. Ook was Jan actief bij de ANBO afdeling Veendam en de schaakvereniging SC Veendam. Hij sprak wekelijks zijn column Veendammer Wind uit bij de lokale omroep Radio Parkstad. Iedere zaterdag om even over 12 uur gaf Jan zijn mening over maatschappelijke en politieke zaken.