Regio

Voorbereidingen Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen in volle gangZUIDBROEK - De voorbereidingen voor het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen (voorheen Veendam) zijn weer in volle gang. Dankzij de trouwe sponsoren is het de organisatie gelukt een gevarieerd programma samen te stellen. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats van 20 december 2013 tot en met 4 januari 2014 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Alle aspecten van de paardensport komen in Zuidbroek aan bod en alle niveaus krijgen de kans zich op dit podium te laten zien. Zo verschijnen niet alleen topruiters van het springen aan de start, maar ook de jeugd met hun pony's en dressuurpaarden.

Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen
Na 51 edities van het Internationaal Indoor Concours Hippique Veendam heeft het bestuur van Stichting Ruitersport Noord Nederland dit voorjaar besloten de naam te wijzigen in Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen. De belangrijkste redenen voor de naamsverandering zijn de mogelijkheden voor groei in de toekomst, profilering en promotie van de provincie Groningen en het vergroten van de naamsbekendheid. Voorzitter Aaldert de Vriezeis blij met de keuze voor een nieuwe naam: "De gedachte speelde al een aantal jaren, maar dit jaar is het meest geschikte moment om dit te doen. Om het concours op niveau te houden is het van groot belang dat wij blijven groeien. Om het bereik van het concours te vergroten en daarmee ook het imago en de naamsbekendheid is de keuze voor de naam Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen een logische."

Dressuur
Er is één dag tijdens het CSI2* IICH Groningen voor de landelijke dressuurrubrieken klasse B t/m Z2. Evenals bij het CSI2* IICH Veendam kwalificeren de beste combinaties van de DCIG competitie (DCIG:Dressuur Competitie Indoor Groningen) zich voor de wedstrijd op 22 december. Voor deze competitie zijn inmiddels de eerste wedstrijden verreden. Ook is er een dressuurdag voor pony's. De finale van de DCIG Competitie Pony's 2013 wordt op 23 december verreden in de klasse B t/m Z2.

Show
Tijdens CSI2* IICH Groningen zijn er een aantal shows. Aan de invulling hiervan wordt momenteel hard gewerkt en wie of wat er komt blijft voorlopig nog geheim. KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie Op zaterdag 28 december 2013 maakt Indoor Groningen ook deel uit van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie. De KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.

Programma
Het Internationaal Indoor Concours Hippique in Zuidbroek begint op 20 december en eindigt op 4 januari.