Overslaan en naar de inhoud gaan

Januari 2013

Door op vrijdag, 20 december, 2013 - 06:00

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, Henk Drenth en Henk Gibcus


Lubertus Leutscher is Veendammer van het Jaar 2012
Tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Veendam is de Veendammer van het Jaar 2012 bekend gemaakt. Dit is Lubertus Leutscher geworden. Volgens de jury is hij een sprekend voorbeeld van Veendammer van het Jaar. Een man die al op jonge leeftijd actief begon met het beoefenen van zijn grote liefde: de muziek. Hij werd musicus en dirigent en speelt op het hoogste niveau.

Zinderende editie Night of the Guitars
In 2013 was alweer de 7e binneneditie van Night of the Guitars in Veendam. Organisator Be Wever is een aantal jaren geleden begonnen in Groot Cafe Janssen en Janssen met 5 artiesten. Daarna ging het naar Zalencentrum Boelens in Wildervank. En nu is het evenement voor het tweede jaar neergestreken in Hotel Parkzicht.

Wijkhart Noord officieel geopend
Het wijkhart Noord is officieel geopend. De begrippen "kunst, water, spelen en ontmoeten" hebben een belangrijke rol binnen dit traject gespeeld. Voor de gemeente Veendam is dit project uniek, omdat de Stichting Bewonersoverleg Veendam (BOV), namens het beheerteam Noord, zowel aanvrager als mede-opdrachtgever is.

Veendam heeft eigen PvdA Ombudsteam
Op de nieuwjaarsreceptie in het A.G. Wildervackhuis in Veendam werd de aftrap gedaan voor het Ombudsteam PVDA Veendam. Dit team signaleert (individuele) problemen en helpt mensen deze problemen op te lossen. Met kennis over wet- en regelgeving en beschikbaar netwerk kan het team bijdragen aan een oplossing. Het Ombudsteam probeert voor iedereen een antwoord te vinden.

Seth Gaaikema in vanBeresteyn met nieuwe show
Seth Gaaikema was in vorm tijdens zijn nieuwe show. Deze voorstelling was een vrolijke, felle, temperamentvolle en gevoelige one-man-show over wensen in deze maatschappij.