Regio

OZG geeft voorlichting over prostaatkanker



WINSCHOTEN - De afdeling Urologie van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) organiseert in samenwerking met de ProstaatKankerStichting (PKS) op dinsdag 26 november een bijeenkomst over prostaatkanker en de behandeling. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur in de personeelsflat van locatie Lucas, Burg. Schönfeldplein 57 te Winschoten. Patiënten, ex-patiënten, partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Lezing en korte film
Uroloog B. Landman zal deze avond ingaan op de diagnose prostaatkanker. Haar collega H. Kupfer besteed aandacht aan de behandeling van prostaatkanker. Verpleegkundige S. Meijerhof vertelt vervolgens hoe patiënten met prostaatkanker tijdens het hele proces worden begeleid. De patiëntenorganisatie ProstaatKankerStichting (PKS), die de belangen behartigt van mannen met prostaatkanker en hun naasten, laat in een korte film haar ondersteuning hierin zien. Na afloop van de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en de informatiemarkt van de PKS te bezoeken. Meer informatie is te vinden op www.ozg.nl

Prostaatkanker
Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen: jaarlijks krijgen rond de twaalfduizend mannen in Nederland te horen dat zij prostaatkanker hebben. Als patiënten de diagnose prostaatkanker te horen krijgen, zet dit hun leven volledig op zijn kop. De meeste patiënten (en hun naasten) hebben daarom veel behoefte aan informatie over prostaatkanker en de behandeling. Reden waarom de urologen van de OZG, in samenwerking met de PKS, het belangrijk vinden deze voorlichtingsbijeenkomst te organiseren. En wat zeker zo belangrijk is, is de mogelijkheid om deze avond in contact te komen met lotgenoten.

Inlichtingen en aanmelden

Voor inlichtingen kunnen belangstellenden bellen naar: 088-066 1000 (vragen naar de verpleegkundige Urologie). Aanmelden kan via facilitairmeldpunt@ozg.eu of via 088-066 1000, onder vermelding van 'voorlichtingsbijeenkomst prostaatkanker' en het aantal personen.