Regio

Carnavalsgroep De Wichter knutselt cheque bijeen voor chemokamer RefajaSTADSKANAAL - Carnavalsgroep De Wichter uit Ter Apel heeft met zelfgemaakte tuindecoraties €500,- verzameld voor het aankleden van de chemokamer in het Refaja ziekenhuis.
De Wichter, een groep van 25 enthousiaste carnavalvierende vrouwen uit Ter Apel, hopen dat met hun bijdrage een meer huiselijke sfeer gecreëerd kan worden in de chemokamer.

Aly Schuring, medewerker van het Refaja en ‘Wicht': "Wij hebben deze actie op touw gezet omdat we graag iets samen met onze vereniging wilden doen voor een goed doel. We hebben het goede doel dicht bij huis gezocht en zo kwamen we uit bij de chemokamer van het Refaja. Dit mede omdat drie leden van onze groep hier zelf mee te maken hebben gehad. Na weken van knutselen hebben wij op 26 september op de Boeskoolmarkt in Ter Apel al onze zelfgemaakte tuindecoraties verkocht."

Chemo in dagbehandeling
Afdeling B, de afdeling waar de behandelkamer/chemokamer ligt, is erg blij met de donatie van De Wichter. Momenteel lijkt de kamer nog veel op een gewone ziekenhuiskamer.
Met hulp van donaties probeert het team van oncologie deze kamer meer een huiselijke sfeer te geven. Dit komt ten goede aan de patiëntenzorg.

Op de dagbehandeling van oncologie worden dagelijks patiënten met uiteenlopende soorten van kanker behandeld. De therapiemogelijkheden breiden zich uit. Dit is niet alleen te zien in het patiëntenaanbod maar ook aan de toename van de duur en diversiteit in behandeling