Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainingsavonden van kanopoloteam Veenploeters in Oosterdiep

Door op woensdag, 13 november, 2013 - 08:00

Door Mark Eikens

BIKKELS - Kanopolo is een combinatie van waterpolo en kanoën. Het wordt door veel mensen gezien als rugby in een kano. Een wedstrijd duurt 2 keer 10 minuten, en na 10 minuten hebben we een rust van 3 minuten. Een wedstrijd duurt zo kort omdat het een fysiek zware sport is, dus na die 10 minuten ben je ook wel toe aan die 3 minuten rust.

Elk team bevat 5 spelers en je mag maximaal 3 spelers op de wissel hebben. De wissels mogen zo vaak als het team dat wil worden ingezet, en in elk moment van de wedstrijd.

De wedstrijd begint met een sprint naar de bal die door de scheidsrechter in het midden van het veld wordt gegooid. Deze sprint zorgt vaak voor mooie beelden omdat de sprinter van elk team met volle vaart op de bal afkomt en vaak over elkaar heen varen om voor de bal te zorgen.

Kanopolo wordt over de hele wereld gespeeld en is in veel landen erg populair. Vorige week zijn wij met het hele team bij elkaar gekomen om onze doelen te bespreken. We hebben met zijn allen besloten om voor de top 3 te gaan op de Nederlandse kampioenschappen in de 2e klasse, en eventueel te promoveren naar de 1e klasse.

Om dit doel te bereiken moet het hele jaar door hard getraind worden en dit is iets waar we op dit moment hard mee bezig zijn. We zijn 4 weken geleden begonnen met de wintertraining in het kanaal voor de Supercoop in Wildervank.

Hier trainen we op dinsdag- en vrijdagavond van half 7 tot half 9. Vaak vragen mensen ons of dit niet te koud is, maar als je hard genoeg vaart blijf je hartstikke warm. We trainen door in het kanaal totdat er ijs ligt, maar dan gaan we verder trainen in het zwembad in Tropiqua.

Tijdens deze trainingen gaan we ook bezig met de techniek van onze nieuwe leden. Om ons doel van komend jaar te bereiken gaan we verschillende toernooien varen in Nederland.

Het eerst komende toernooi is op 15 en 16 februari in het pagecentrum in Stadskanaal. Als u wilt komen kijken bent u van harte welkom. Dit toernooi duurt 24 uur achter elkaar door en is dus erg vermoeiend. Naast dit toernooi varen we nog meerdere toernooien komend jaar, maar de exacte datums zijn nog niet bekend.

Mocht u een keer bij onze training willen kijken bent u van harte welkom.