Tactisch sterk Wildervank won in Musselkanaal

Door op dinsdag, 12 november, 2013 - 07:53

Door Jacob Kuipers

Lesmond Prinsen: "Afhankelijk hoe de tegenstander is en hoe de wedstrijd ontstaat, wat je kunt signaleren in kansen en bedreigingen".

VOETBAL - Wildervank (zon) won in een taktisch goede uitwedstrijd tegen Musselkanaal met 3-0. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras aangezien het hoofdveld van de Knoalsters niet bespeelbaar was vanwege een hevige hoosbui. Door deze klinkende overwinning staat de brigade van oefenmeester Lesmond Prinsen op derde plek in de derde klasse D. In de eerste helft voetbalde Wildervank behoudend en in de tweede part gaven ze vol ´gas´.

Na een kwartier spelen kwam er eindelijk wat leven in de ´brouwerij´. Yannick van der Wal verstuurde een prima pass naar Michael Sypré maar hij kon de bal niet goed onder controle krijgen en schoot hoog over. Beide partijen legden een redelijk goede partij op de mat. Wildervank liet zich niet verleiden om direct al vol ´gas´ te geven. Want een tegenstoot van de Knoalsters lag op de loer.

En die kwam er. Musselkanaal-speler Ferdinand van der Sluis liet een prima afstandsschot van zijn voet vertrekken maar doelman Bakker was paraat en redde fraai. En de ´parade´ van de Wildervanker doelman was de laatste redding van de eerste helft. Wildervank stond na rust nog maar ´koud´ in het veld in Peter Mans scoorde de openingstreffer voor zijn ploeg. Stefan Mulder zette strak voor en Mans tikte het leer over de doellijn: 0-1.

De toon was gezet bij Wildervank en legde de tekortkomingen van Musselkanaal bloot. Een vrije trap van Alfred Tuntelder bereikte Van der Wal en hij promoveerde het voorbereidende werd van Tuntelder met een goal: 0-2. Michael Supre liet, na goed breedte spel, een schot van zijn schoen vertrekken maar de doelman van Musselkanaal redde fraai. Maar een paar minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Ottens mocht Stefan Mulder een vrije trap nemen en het speeltuig werd gepromoveerd tot een goal. Eindstand dus 0-3.

Na afloop vroeg ik oefenmeester Lesmond Prinsen waarom zijn ploeg zolang wachtte met het scoren van doelpunten. "In de eerste helft speelden we vanuit een gesloten organisatie. Ik vind dat we dat elke wedstrijd moeten doen. Omdat de ploeg daar het beste bij rendeert. Afhankelijk hoe de tegenstander is en hoe de wedstrijd ontstaat, wat je kunt signaleren in kansen en bedreigingen".

"Dan zorg je dat de bedreigingen zoveel mogelijk worden weg gehaald. Dat je de kansen gaat zien in benutten. Dat hebben we gedaan en de tweede helft was een genot om naar te kijken. Musselkanaal is een voetballende en vaardige ploeg. Dinamisch veel lopend vermogen op het middenveld. Die informatie heb ik mee gekregen van andere trainers. En dan kies je er voor om jezelf in de wedstrijd te spelen.

"Je ziet dat Stefan Zuidema samen met Marijn Werksma en al die anderen het fantastisch deden. En iedereen begon sterker te worden. En dan ga je kijken naar de kansen. We hebben de kansen benut. De echte ángel´ van Musselkanaal is er uit gehaald en Musselkanaal viel helemaal uit elkaar`.