Uitstekende overwinning Veendam 1894 (zon)

Door op maandag, 11 november, 2013 - 13:53

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Na enkele wedstrijden vrij ongelukkig te hebben verloren, bleef Veendam 1894 afgelopen zondag weer eens aan de goede kant van de score. Aan de eigen Langeleegte werd titelkandidaat Valthermond met 4-3 aan de kant geschoven. Een prima opsteker voor de ploeg van trainer/coach Patrick Beek, die door deze zege de laatste plaats in de 3e klasse D heeft verlaten. In de eerste helft bleek Veendam 1894 totaal niet onder te doen voor de nummer twee op de ranglijst. De geelzwarten namens zelfs brutaal met 2-0 de leiding, doordat Arnoud Bentum tot twee keer toe een hoekschop tot doelpunt promoveerde. Op slag van rust volgde de teleurstelling toen Edwin Drenth namens de gasten de spanning terugbracht: 2-1. Vanwege een blessure van de dienstdoende scheidsrechter begon de tweede helft een half uur later dan gepland. Gelukkig was de officiële KNVB-scheidsrechter Aeilt Hassing bereid om het restant van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

In een spectaculaire tweede helft kwam Valthermond al vrij snel op 2-2 via een treffer van Aaron Drenthe. Een forste tik voor een ploeg die de afgelopen weken met grote regelmaat een voorsprong uit handen gaf. Toch behielden de Veendammers het geloof in een goede afloop en ongeveer twintig minuten voor tijd viel het kwartje eindelijk eens de goede kant op. De doorgebroken Leon Zijlstra werd gevloerd in het vijandelijke strafschopgebied met een penalty en een rode kaart voor Valthermond tot gevolg. Zijlstra benutte zelf het buitenkansje en zette zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Toen even later invaller Maikel Geerts op prachtige wijze de 4-2 binnenschoot leek het duel beslist. Toch werd het nog even spannend toen Alwin Braakman namens de ploeg van Rick Slor de marge terugbracht tot één treffer, maar Veendam 1894 bleef deze keer overeind in een hectische slotfase. Door deze overwinning is Veendam 1894 gestegen naar de tiende plaats. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Ter Apel op het programma, een ploeg die een punt minder heeft dan de Veendammers.