Veendam 1894 (zat) en Zuidhorn scoren niet

Door op maandag, 11 november, 2013 - 13:52

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Veendam 1894 (zat) in en tegen Zuidhorn weer eens een puntje gepakt. In deze wedstrijd tussen twee subtoppers in de 4e klasse C stond na negentig minuten spelen 0-0 op het scorebord. Door deze remise behouden de Veendammers een punt voorspong op Zuidhorn. Op basis van de eerste helft had er meer ingezeten voor de ploeg van trainer/coach Chris de Jong, maar gezien het tweede bedrijf was een puntendeling het hoogst haalbare. Voor rust voetbalde Veendam 1894 makkelijker en werden enkele prima kansen gecreƫerd. De keeper en de lat stonden echter een treffer in de weg.

Na de pauze nam de thuisploeg het initiatief, mede vanwege een rode kaart voor Gino Atmodikoro. Een overtreding van de centrale verdediger van Veendam 1894 werd vrij zwaar bestraft met een directe rode kaart. In de resterende 20 minuten kregen de groenhemden uit Zuidhorn enkele goede mogelijkheden om de zege te grijpen, maar Veendam-doelman Oosting en de paal voorkwamen een treffer. Uiteindelijk was een gelijkspel een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Veendam 1894 handhaaft zich hierdoor in de (sub)top van de ranglijst en krijgt komende zaterdag het sterke Mamio op bezoek dat de derde plek op de ranglijst bezet.