Zege voor scherp en controlerend Wildervank (zat)

Door op zondag, 10 november, 2013 - 22:55

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - De zaterdagvoetballers van Wildervank hebben een goede teamprestatie neergezet en in eigen huis wonnen ze met 3-0 van Westerwolde. Met de rust stonden de discipelen van oefenmeester Pieter Nuus met 2-0 voor. Omdat ze na de thee ook nog gecontroleerd en gedisciplineerd voetbalden werd het ook nog 3-0.

Door deze zakelijke overwinning staat Wildervank op de vijfde plaats in de vijfde klasse.
Maar voorafgaand aan de wedstrijd tegen Westerwolde had Wildervank-trainer Nuus niet de indruk dat ze deze wedstrijd zo maar zouden winnen. "Ik had Westerwolde al eerder zien spelen tegen WVV en toen maakten ze indruk. Deze week hebben wij scherp getraind en ons voorbereid op de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat wij de wedstrijd zouden winnen", aldus een zelfverzekerde Nuus.

En Nuus zijn woorden werden al snel duidelijk. In de 17e minuut was het Stefan Wijngaard die op aangeven van Be Perdok raak schoot: 1-0. Wildervank zat in een ‘flo' en na een half uur was het weer ‘bingo'. Wildervanker Be Perdok werd door de lucht gelanceerd door maatje Stefan Wijngaard en zijn kopbal trof doel: 2-0. En dat werd ook de ruststand.

Na de thee bleef Wildervank scherp en gecontroleerd voetballen. De bezoekers kregen geen kansen meer om het Wildervank lastig te maken. Maar de roodhemden van Nuus wilden er nog graag een doelpunt bij en Ramon Beekman zorgde voor de 3-0. Linksback Beekman kwam in de 56ste minuut fantastisch door en op aangeven van Robert Swama verschalkte hij de goaly van Westerwolde: 3-0.

Pieter Nuus: "We hebben net als vorige week een goede teamprestatie neer gezet en overtuigend gewonnen en ben als trainer zeer trots op mijn ploeg".