Overslaan en naar de inhoud gaan

Uniek concert met DiepTriest en Harmonieorkest Voorwaarts

Door op zondag, 10 november, 2013 - 17:13

UNIEK - Op zaterdag 23 november geeft DiepTriest samen met Harmonieorkest Voorwaarts een spetterend concert in de grote zaal van Hotel Parkzicht te Veendam. Het vormt een unieke combinatie tussen band en harmonieorkest en tussen beroeps- en amateurmusici.

DiepTriest
De smartlappenband DiepTriest is ruim 15 geleden opgericht en bestaat uit professionele musici. Het repertoire van de Groninger formatie staat voornamelijk uit bekende Nederlandstalige muziek. Daarnaast heeft de band ook een aantal zelf geschreven werken. In de afgelopen jaren heeft DiepTriest bekendheid opgebouwd in de noordelijke provincies en weet de bezoeker dat een optreden van DiepTriest garant staat voor een feestelijke avond vol met meezingers en meedeiners.

Harmonieorkest Voorwaarts
Harmonieorkest Voorwaarts bestaat ruim 90 jaren en telt tegenwoordig bijna 50 leden. Binnen het orkest is het plezier in het spelen het belangrijkst, maar is de doelstelling het uiterste te halen uit ieder lid. De vereniging heeft zelf vele concerten gegeven, maar organiseert ook regelmatig concerten door of met andere orkesten. Hoogtepunt hierbij was het concert in Veendam door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso' uit Assen tijdens het jubileumseizoen 2011/2012.

Concertreeks
Het gezamenlijke concert vormt een onderdeel van een tour van DiepTriest langs een aantal Groninger gemeenten, waarbij samenwerking is gezocht met een lokale fanfare- of harmonieorkest. Inmiddels is er een aantal succesvolle concerten gegeven in Stadskanaal, Wagenborgen en Doezum. Op 23 november staat het concert in Veendam op de agenda.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Hotel Parkzicht (ook via de website) en Primera (Winkerprins Passage) of te reserveren via kaartverkoop@voorwaartsveendam.nl. De entree bedraagt € 12,50 in de voorverkoop en € 15,00 aan de zaal. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal gaat open om 19:30 uur. Meer informatie is te vinden op www.voorwaartsveendam.nl en www.dieptriest.nl.