Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote verrassing voor Sinterklaas bij aankomst in Veendam

Door op dinsdag, 12 november, 2013 - 08:29

INTOCHT - Sinterklaas staat een grote verrassing te wachten tijdens de Sinterklaasintocht in Veendam op zaterdag 16 november! De Stichting Sintcentrale in Veendam heeft veelvuldig contact met Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Sinterklaas weet helemaal van niks, maar een aantal Pieten werken in het geheim aan een grote verrassing voor Sinterklaas. Bouwpiet, die samen met Erik-Jan Slot aan de leiding staat van deze verrassingsoperatie laat weten: ‘De verrassing wordt groot en de tijdsdruk neemt toe om de verrassing op tijd klaar te krijgen en mee te kunnen nemen naar Veendam. Maar geen zorgen, dat fixen we wel!'

De Pakjesboot zal om 13:00 uur aanmeren in het centrum van Veendam aan de Blankensteinkade. Amerigo zal Sinterklaas hier opwachten en te paard gaat het in optocht door het centrum van Veendam  om alle kinderen en bezoekers te begroeten. De route eindigt bij het gemeentehuis waar Sinterklaas  door burgemeester Swierstra welkom wordt geheten. Vervolgens barst er een groot feest los voor jong en oud.

Gedurende de rondtocht van Sinterklaas door het centrum zijn er vanaf 13:45 optredens op het  Raadhuisplein door Bouwpiet, Potloodpiet en Circuspiet.

Voor meer informatie kijk op www.sintinveendam.nl.