Overslaan en naar de inhoud gaan

Een kleurrijk kinderfeest in Bibliotheek Veendam

Door op woensdag, 6 november, 2013 - 17:54

KINDERFEEST - Woensdag 20 november swingt het in Bibliotheek Veendam! Deze middag organiseert de bibliotheek ‘Een kleurrijk kinderfeest', een gezellige, culturele workshopmiddag voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Tijdens de workshopmiddag kunnen kinderen kennismaken met verschillende culturen. In de workshops van een uur leren ze djembé spelen, flamencodansen, Pakistaanse koekjes bakken en Ghanese liedjes zingen. De middag wordt op muzikale wijze afgesloten.

Workshops
13.30 - 14.30 Workshop Djembé onder leiding van Ras Kollinx
We beginnen met een kennismaking met de djembé en de techniek van het spelen. De kinderen leren daarnaast van Ras een korte ritme.

13.30 - 14.30 Workshop Flamencodansen onder leiding van Ellen Bos
Verkleden, stampen, ritmes klappen, mooie armbewegingen: dat is flamencodansen! Olé!

14.45 - 15.45 Workshop Koekjes bakken met Angela Prins
Fozia en Tanveer Benjiman komen met Kinderkeuken Stampot Janssen naar de Bibliotheek om samen echte Pakistaanse koekjes te bakken.

14.45 - 15.45 Workshop Zingen door Ras Kollinx
Ras leert de kinderen op een inspirerende wijze twee Ghanese liedjes zingen.

Om 15.45 uur is er een feestelijke afsluiting voor jong en oud. Of je ritmegevoel hebt of niet: samen met Kaan Taprak maken we binnen vijf minuten de meest swingende muziek. Alle kinderen én volwassenen zijn van harte welkom bij de muzikale afsluiting van dit kleurrijke kinderfeest.

Aanmelding
Er zijn geen kosten verbonden aan de workshops, maar schrijf je vóór maandag 18 november in bij de Bibliotheek. Er kunnen per workshop maximaal 20 kinderen meedoen. Wees dus snel, want vol is vol.

‘Een kleurrijk kinderfeest' wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Veendam.