Overslaan en naar de inhoud gaan

De Jeugd van Tegenwoordig kick-off wereldrecordpoging langste concert ooit

Door op woensdag, 6 november, 2013 - 13:34

LEEUWARDEN - Onder de naam Serious Record zet Leeuwarden op 6 december de aanval in op het wereldrecord langste concert ooit. De recordpoging wordt afgetrapt in Stadsschouwburg de Harmonie met een optreden van De Jeugd van Tegenwoordig. Andere bevestigde acts zijn onder andere Stevie Ann, Handsome Poets, Make Believe, Amsterdam Klezmer band, Jacco Gardner en het Fries Jeugd Orkest. Serious Record is een initiatief van D'drive (school voor Creatieve Industrie), Poppodium Romein en Podium Asteriks. De opbrengsten van de recordpoging gaan volledig naar 3FM Serious Request dat dit jaar met het Glazen Huis naar Leeuwarden komt.

Het huidige wereldrecord staat op 360 uur, wat gelijk staat aan 15 dagen non-stop muziek, en is in handen van AJ's Music Café gevestigd in de Amerikaanse staat Michigan. Na de officiële kick-off van De Jeugd van Tegenwoordig in Stadschouwburg de Harmonie wordt het stokje overgenomen door Podium Asteriks, waar meer dan honderd acts gaan optreden. Op 13 december verhuist Serious Record, met een lopend optreden van de Amsterdam Klezmer Band, naar Poppodium Romein. Op 21 december moet daar, na 363 uur non-stop live muziek, rond 23:00 uur het record gebroken zijn.

Guinness Book of Records stelt strenge eisen aan de recordpoging. Zo moeten er bijvoorbeeld altijd minimaal 10 geregistreerde bezoekers aanwezig zijn en mogen bands tussen de nummers door niet langer pauzeren dan 30 seconden. Daarnaast staan de betrokken podia voor een grote facilitaire uitdaging. Bands en vrijwilligers die willen meewerken aan de recordpoging kunnen zich aanmelden via de website www.seriousrecord.nl.