Veendam 1894 (zon) en Stadskanaal in evenwicht

Door op maandag, 4 november, 2013 - 12:32

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zondag de negatieve spiraal van vier achtereenvolgende nederlagen weten te doorbreken. In en tegen Stadskanaal werd een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept. Op basis van de gehele wedstrijd een uitslag die de verhoudingen uitstekend weergeeft.

In de eerste helft was Veendam 1894 gevaarlijkste ploeg en na de pauze had Stadskanaal de overhand. De Veendammers begonnen een stuk doortastender aan het duel creƫerden een aantal prima kansen. Toch duurde het tot de 42e minuut voordat ze op voorspong kwamen. Arnoud Bentum schoot knap de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk vanaf de linkerkant.

In het tweede bedrijf nam de thuisploeg het heft in handen mede vanwege een rode kaart (2x geel) voor Veendam 1894-speler Bart Eikens. De geelzwarten hielden tot een kwartier voor tijd stand, maar moesten uiteindelijk toch capituleren toen Jeroen Nanninga namens Stadskanaal de gelijkmaker voor zijn rekening nam. In de slotfase drongen de Knoalsters nog wel aan, maar tot een doelpunt en dus de overwinning leidde dit offensief niet meer. En dat is terecht, want met een overwinning zou zowel Veendam1894 als Stadskanaal teveel hebben gekregen. Door deze remise is de ploeg van trainer/coach Patrick Beek momenteel hekkesluiter in de 3e klasse D, waarin alles nog erg dichtbij elkaar staat.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Valthermond op het programma.